Pijaca u "Gintašu": Prodavci teško podnose zimu, a grijalice su zabranjene

“Nije dozvoljeno koristiti grijalice i to zakupci znaju”
82 pregleda 5 komentar(a)
Gintaš, zelena pijaca, Foto: Vesko Belojević
Gintaš, zelena pijaca, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 11.02.2015. 20:50h

U Tržnom centru “Gintaš” prodavci teško podnose hladne februarske dane zbog neadekvatnih uslova za rad.

”Baš je hladno, promaja je na sve strane, a ne daj bože da donesem grijalicu, ako mi je nađu gotova sam”, kazala je “Vijestima” prodavačica na Zelenoj pijaci Marta Sekulić.

Ona je dodala da se mušterije žale, čudeći se kako izdržavaju u takvim uslovima.

Iz Uprave “Tržnica i pijaca” saopšteno je da nije dozvoljeno koristiti grijalice.

”Na Zelenoj pijaci je Pravilnikom o pijačnom redu, sa kojim je upoznat svaki zakupac, zabranjeno držanje i upotreba otrovnih, zapaljivih i eksplozivnih materija, kao i grijnih tijela i drugih aparata, koji mogu izazvati materijalnu štetu i koji bi ugrozili bezbjednost ljudi i objekata. To je definisano i u svakom ugovoru o zakupu tezge”, kazala je PR menadžer ”Tržnica i pijaca” Biljana Jovović.

Ona je napomenula da je, prema projektu elektoinstalacija, do tezgi ugrađen presjek kabla predviđen za mala opterećenja-registar kase i vage, te da korištenje grijalica dovodi do opasnosti od požara.

“Zelene pijace se nigdje ne griju, već imaju prirodnu ventilaciju i nijesu klimatizovane. Na sektoru za prodaju ribe, mliječnih proizvoda, jaja i mesara postoji sistem klimatizacije”, navodi Jovović.

Kako su istakli prodavci, njima je potrebna optimalna temperatura koja neće štetiti proizvodima koje izlažu, a koja će omogućiti normalan boravak na Zelenoj pijaci, kako njima tako i mušterijama.

Prodavci tvrde da jedva zarade za za plaćanje zakupa.

”Moramo da radimo cijeli dan kako bismo platili zakup tezge, a vidite sami kako je teško raditi po ovakvoj hladnoći,ovo je katastrofa”, kazala je Sekulić.

Gojčaj: Parkiranje je problem za prodavce i mušterije

Prodavac Vaso Gojčaj tvrdi da nemaju gdje da parkiraju automobile.

“Prvih godinu dana dali su nam parking da koristimo besplatno, međutim posle su od nas tražili da plaćamo po pet eura”, kazao je Gojčaj .

On kaže da je parking najveći problem u tržnom centru u “Gintašu”.

“Zbog toga se mušterije teško odluče da dođu na Zelenu pijacu ili negdje drugo, jer nemaju gdje parkirati svoj auto”, dodao je Gojčaj .

Bonus video: