Poštujemo odluku suda, ali parking se mora plaćati

Oni su objasnili da će, svi korisnici parkinga koji ne budu plaćali pruženu uslugu parkiranja, morati da plate novčani iznos koji im bude određen prekršajnim nalogom, a pri tom, kako su naveli, ti iznosi neće biti manji od postojećih i u potpunosti će biti usklađeni sa Zakonom o prekršajima
60 pregleda 13 komentar(a)
Parking servis Podgorica, Foto: Vesko Belojević
Parking servis Podgorica, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 11.02.2015. 18:09h

Iz „Parking servisa“ juče je saopšteno da će poštovati Odluku Ustavnog suda, kojom je utvrđeno da je plaćanje doplatne karte od 20 eura zbog neplaćanja parkinga ili prekoračenje satnice nije po zakonu.

Radnici „Parking servisa” juče su ostavljali naloge za naplatu kazne u centru grada u što su se uvjerili i novinari “Vijesti”.

“Imamo potrebu da naglasimo da je Odluka Ustavnog suda nedvosmisleno potvrdila obavezu plaćanja parkinga i da to niko ne dovodi u pitanje. Građani će i ubuduće imati obavezu da parkiranja plate”, saopšteno je iz PG biroa.

Istakli su da “komentari i utisci koji se javljaju u jednom dijelu javnosti zbog nerazumijevanja i pogrešnog tumačenja odluke Ustavnog suda nijesu dobronamjerni, tačni i mogu voditi ka saobraćajnom kolapsu”.

Nadležni Sekretarijat je već pripremio nacrt nove Odluke o javnim parkiralištima, koja će vrlo brzo stupiti na snagu. Upravo će nova Odluka biti u potpunosti usaglašena sa Zakonom o prekršajima i ispoštovaće se Odluka Ustavnog suda, doplatna karta biće zamijenjena sa prekršajnim nalogom koji će izdavati nadležni”, navodi se u saopštenju.

Svi korisnici parkinga, istakli su, koji ne budu plaćali parkiranje, moraće da plate novčani iznos koji im bude određen prekršajnim nalogom a pri tom ti iznosi neće biti manji od postojećih i u potpunosti će biti usklađeni sa Zakonom o prekršajima.

Bonus video: