Nikšić: Rapisan tender za izgradnju stanova za raseljene

Ministarstvo rada i socijalnog staranja, kako je saopšteno, sprovodi Regionalni stambeni program za Crnu Goru, kroz je predviđena izgradnja stanova za 1.177 domaćinstava sa 6.063 člana, koja spadaju u najranjivije kategorije raseljenih
0 komentar(a)
Građevina, kranovi, Foto: Shutterstock
Građevina, kranovi, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.02.2015. 18:29h

Ministarstvo rada i socijalnog staranja (MRSS) raspisalo je tender za izbor najpovoljnijeg ponuđača za izgradnju 62 stambene jedinice za raseljene u Nikšiću, saopšteno je iz tog Vladinog resora.

MRSS, kako je saopšteno, sprovodi Regionalni stambeni program za Crnu Goru, kroz je predviđena izgradnja stanova za 1.177 domaćinstava sa 6.063 člana, koja spadaju u najranjivije kategorije raseljenih.

Izgradnja stambenih jedinica u Nikšiću, kako se navodi u saopštenju, prvi je projekat u okviru Regionalnog stambenog programa.

Ukupna vrijednost projekta je, kako je saopšteno, 2,58 miliona eura, od čega je 1,98 miliona eura obezbijeđeno od donatorskih sredstava a 600.000 eura iz Budžeta lokalne samouprave.

Kako je saopšteno iz MRSS, kroz Reginonalni stambeni program, predviđena je gradnja 907 stambenih jedinica i 60 montažnih kuća, kao i isporuka građevinskog materijala za 120 stambenih jedinica i izgradnja Doma starih u Pljevljima.

"U proteklom periodu, kroz odobrene projekte, Crna Gora je iz Fonda Regionalnog stambenog programa povukla 15,49 miliona eura od ukupno 27, 696 miliona eura, što predstavlja 55,94 odsto od ukupnih sredstava", saopšteno je iz Ministarstva.

U toku ove godine, kako su dodaje u saopštenju, kroz Regionalni stambeni program, počeće izgradnja objekata u Nikšiću, Podgorici i Pljevljima.

Iz MRSS su poručili da je obezbjeđenje smještaja ključno za integraciju raseljenih osoba.

Javni poziv za ponuđača je, kako se navodi u saopštenju, objavljen na sajtovima Uprave za javne nabavke, MRSS, kao i implementacione jedinice Project Consulting- PROCON.

Bonus video: