Mašulović: Vojska značajno unaprijedila sposobnosti

Mašulović je posebno ukazao na postizanje spremnosti i učešće deklarisanih jedinica u NATO vođenim i drugim operacijama
3 komentar(a)
Ivan Mašulović, Foto: Savo Prelević
Ivan Mašulović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.02.2015. 16:40h

Vojska Crne Gore je značajno unaprijedila sposobnosti, opremanjem deklarisanih sastava u skladu sa NATO standardima i usvajanjem NATO procedura, ocijenio je pomoćnik ministra odbrane Ivan Mašulović.

On je danas u Podgorici razgovarao sa NATO delegacijom, koju predvode zamjenik pomoćnika Generalnog Sekretara Alijanse za politiku odbrane Jonatan Parish i direktor Direktorata za Odbrambenu politiku i planiranje snaga Frenk Boland.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, sastanak je održan povodom izrade Izvještaja o realizaciji partnerskih ciljeva za prošlu godinu, što predstavlja osnovni mehanizam za planiranje snaga, dostizanje NATO standarda i mjerenja napretka partnerske zemlje u okviru Partnerstva za mir i MAP-a.

Mašulović je rekao da je uvjeren da će Crna Gora, kao i do sada, ulagati napore za realizaciju prioriteta odbrane implementaciju partnerskih ciljeva i Godišnjeg nacionalnog programa.

On je posebno ukazao na postizanje spremnosti i učešće deklarisanih jedinica u NATO vođenim i drugim operacijama, uspostavljanje stabilnog finansiranja odbrane, dostizanje potrebnog nivoa interoperabilnost i standardizacije, i reorganizaciji i opremanju Vojske.

"Napomenuo je da su uprkos složenoj ekonomskoj situaciji u prethodnom periodu značajno unaprijeđene sposobnosti kroz opremanje deklarisanih sastava, sa opremom koja je u skladu sa NATO standardima kao i usvajanje NATO procedura", kaže se u saopštenju.

Bonus video: