Ski centar Lokve: Snijega dovoljno, dobra posjećenost za vikend

Dnevni ski pas za odrasle je osam, a za djecu do šesnaest godina svega pet eura
208 pregleda 1 komentar(a)
Ski centar Lokve, Foto: Tufik Softić
Ski centar Lokve, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 08.02.2015. 15:14h

Ski centar Lokve na planini Cmiljevici kod Berana zabilježio je ovog vikenda veoma dobru posjećenost, uprkos tome što je zbog vremenskih prilika i prognoze koja najavljuje velike hladnoće dolazak otkazao jedan broj gostiju sa strane.

Zakupac skijališta Vesko Mujević kazao je da snijega ima dovoljno i da se nada da će se sa novim padavinama koje se najavljuju, sezona skijanja produžiti.

„Pripremili smo za jednu grupu skijaša iz južnih krajeva specijalnu ponudu sa ovaj vikend, ali je većina to odložila za sljedeći vikend zbog najave nevremena“, kazao je Mujević.

On je dodao da da će skijališta raditi dok god bude interesovanja građana.

„Ono što je novo je da radnim danima u ponudi imamo i poludnevni ski pas po cijeni do svega pet eura“, rekao je Mujević.

Dnevni ski pas za odrasle je osam, a za djecu do šesnaest godina svega pet eura.

I ako hotel „Lokve“ ne radi od 2005. godine, kada ga je kupio izvjesni Rus Alen Alikov, zahvaljujući privatnom preduzeću „Lokve“ skijalište u ovom istoimenom ski centru je u funkciji treću godinu za redom, uz nadu da će se brzo pojaviti preduzetnici koji će prepoznati vrijednosti ovog ski centra i otkupiti ga od Rusa.

Ovaj ski centar ima velike prednosti u odnosu na druge zimske centre, prije svega zbog svog mjesta, tik uz magistralni put Berane – Rožaje, i dalje prema Srbiji, koji nikada nije zatvoren za saobraćaj. Do njega se iz Berana stiže za petnaest minuta.

"Ponuda koju smo napravili za grupe skijaša iz Podgorice i sa primorja podrazumijeva smještaj u luksuznom hotelu u gradu sa doručkom i ski pas za svega trideset eura. Mislimo da je to veoma povoljno i bilo je značajno interesovanje. Nadamo se većem odzivu narednog vikenda sa stabilizacijom vremenskih prilika", kazao je zakupac skijališta.

Prema riječima Mujevića, aktiviranje skijališta na Lokvama i ove godine pomoglo je resorno ministarstvo.

Bonus video: