Veliko interesovanje izlagača za Sajam suvenira

185 pregleda 0 komentar(a)
Sajam suvenira, Foto: Luka Zeković
Sajam suvenira, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 08.02.2015. 10:15h

Pripreme za Sajam suvenira, rukotvorina i umjetničkih zanata, koji će se održati 28. februara i 1. marta u šoping molu Delta city su u toku, a interesovanje izlagača za tu manifestaciju je, prema riječima organizatora, veliko.

Iz nevladine organizacije (NVO) Civilni centar CG, koja organizuje Sajam, saopšteno je da je prijavu do sad poslalo preko 60 zainteresovanih, što pokazuje da Sajam nastavlja da bude jedan od najznačajnijih manifestacija ovog tipa u Crnoj Gori.

Osim izlagača iz svih krajeva Crne Gore, interesovanje su pokazali i rukotvorci iz regiona.

Sajam, koji se tradicionalno više od deceniju održava u Crnoj Gori, ove godine ima i jednu novinu, odnosno biće izabran najbolji štand i suvenir.

"Cilj Sajma je promocija izrade autohtonih crnogorskih suvenira, koji su neizostavan dio turističke ponude svake zemlje. Kao i prethodnih godina i tokom ovogodišnje manifestacije sve posjetioce očekuje bogata ponuda ručno rađenih suvenira koji odslikavaju kulturno-istorijsku i prirodnu baštinu Crne Gore“, navodi se u saopštenju.

Građani će, kako se dodaje, imati priliku da vide najfinije rukotvorine, izrađene od svih vrsta materijala koji se mogu naći na ovim prostorima, kao i da osjete duh i tradiciju stare Crne Gore.

"Osim što će predstaviti proizvode, izlagači će imati priliku da razmijene iskustva, podstaknu kreativnost i dobiju ideje i smjernice za pravljenje novih prepoznatljivih suvenira. Civilni centar CG time nastavlja da afirmiše sve one koji u izradi suvenira vide šansu za stalnim zaposlenjem i ostvarivanjem prihoda“, rekli su iz te NVO.

Sajam suvenira, rukotvorina i umjetničkih zanata će biti otvoren od deset do 22 sata. Civilni centar je pozvao izlagače da se prijave i doprinosu razvoju turizma Crne Gore.

Bonus video: