Avalu "šminkaju" do 1. marta

Kasalo kaže da se trenutno obnavlja unutrašnjost hotela, i da su najave za dolazak turista ohrabrujuće i pored krize
135 pregleda 2 komentar(a)
Hotel Avala, Foto: Vuk Lajović
Hotel Avala, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 06.02.2015. 20:21h

Nikola Kasalo, novi izvršni direktor „Beppler & Jacobsona“, koja gazduje elitnim hotelskim kompleksima, budvanskom „Avalom“ i kolašinskom Bjankom, kaže da ta firma ostaje u Crnoj Gori, i namjerava da se dalje razvija i pozicionira kao lider u hotelskoj industriji.

Kasalo je uoči Nove godine imenovan i za ovlašćenog zastupnika firme, koja je prešla u vlasništvo ruskog biznismena Igora Lazurenka, nakon što je dosadašnji izvršni direktor Zoran Bećirović isplaćen na ime 26 odsto akcija koje je njegova firma “Kaldero trejding limited” imala u londonskoj firmi “ Beppler & Jacobson LTD, koja je osnovala crnogorsku podružnicu.

"Stav firme i rukovodstva je da ostanu u Crnoj Gori i nastave sa daljim razvojem i još sveobuhvatnijom promocijom naših hotela Avale i Bjanke i ove zemlje kao turističke destinacije", kazao je Kasalo.

Prema njegovim riječima to što je "Avala" trenutno zatvorena do 1. marta, je odluka uprave da se period od dva mjeseca što bolje pripremi za predstojeću ljetnju sezonu, od koje očekuju puno.

"I ranijih godina smo zatvrali hotel, a ove smo krenuli sa kompletnim pripremama, kako bi Avala što spremnije dočekala goste, sa boljom uslugom i komfornijim smještajnim jedinicima. Trenutno se obnavlja unutrašnjost hotela, potrebno je da Avala zadrži nivo usluga. Radimo i na podizanju nivoa usluga. Velika je kriza na turističkim tržištima, koja su prethodnih godina obezbjeđivala najviše tusrista. Sada se okrećemo drugim tržištima, najave su dobre", naglasio je Kasalo.

Opština blokirala račun

Kasalo je potrvdio da ih je uoči Nove godine Opština blokirala i sa računa „skinula 1.8 miliona eura. Prema njegovim riječima postignut je sporazum, te uskoro će biti i potpisan ugovor oko načina izmirivanja komunalija.

"Predviđeno je da se potpiše ugovor i izvrši obračun u skladu sa zakonom", kazao je Kasalo.

Opština prema svojoj računici potražuje na ime komunalija za dogradnju Avale, oko četiri miliona eura. Dvije strane uskoro bi trebalo utvrde dinamiku plaćanja preostalih obaveza.

Bonus video: