Nestale bove-markeri na prilazu marini Budva

Prilaz marini Budva je rizičan za sve brodove sa većim gazom zbog plićine koja se pruža između Pizane i ostrva Sveti Nikola, tako da su markacione plutače glavni orijentir svim pomorcima koji uplovljavaju i isplovljavaju iz budvanske gradske luke
3 komentar(a)
bove markeri, Foto: Uprava pomorske sigurnosti
bove markeri, Foto: Uprava pomorske sigurnosti
Ažurirano: 06.02.2015. 12:59h

Nevrijeme koje je proteklih dana zahvatilo Crnu Goru ostavilo je negativne posljedice i na objekte sigurnosti pomorske plovidbe koje postavlja i održava Uprava pomorske sigurnosti Crne Gore.

Iz te Uprave danas je saopšteno da su mnogi od tih objekata oštećeni u većoj ili manjom mjeri i da se intenzivno radi na njihovoj sanaciji.

“Najveća šteta je napravljena na plovnom putu ulaska u marinu Budva gdje su crvena i zelena prilazna plutača otrgnute sa svojih sidara. Zelena plutača je pronađena, a umjesto crvene koju nijesmo uspjeti pronaći, biće postavljena nova,” navode iz Uprave.

Ponovno postavljanje bova-markera sigurnog plovnog puta za prilaz budvanskoj marini je planirana odmah nakon smirivanja loše meteo- situacije na moru, a do tada Obalna stanica BARRADIO emituje upozorenje za pomorce putem radio oglasa.

Prilaz marini Budva je rizičan za sve brodove sa većim gazom zbog plićine koja se pruža između Pizane i ostrva Sveti Nikola, tako da su markacione plutače glavni orijentir svim pomorcima koji uplovljavaju i isplovljavaju iz budvanske gradske luke.

Bonus video: