Ljekari pušteni iz pritvora, roditelji inficiranih beba ogorčeni

„Vijesti” juče nijesu uspjele da stupe u kontakt sa ljekarima puštenim da se brane sa slobode
39 komentar(a)
Haka Tahirović, Foto: Savo Prelević
Haka Tahirović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.02.2015. 07:08h

Slaviša Knežević, otac bebe koja je preminula od infekcije dobijene u bjelopoljskoj bolnici, ocijenio je da i dalje vjeruje Tužilaštvu, ali da nije očekivao da će troje ljekara tako brzo biti pušteno da se brani sa slobode.

“Ukoliko se utvrdi da je troje ljekara krivo, nadam se da će biti adekvatno kažnjeni“, kazao je, istakavši da je bio iznenađen i zatečen odlukom Višeg suda i da očekuje proširenje istrage.

Otac inficirane bebe Predrag Karišik razočaran je takvom odlukom.

Bivši direktor bjelopoljske bolnice Tomislav Jeremić i smijenjeni načelnici odjeljenja ginekologije i neonatologije Zvonko Puletić i Haka Tahirović pušteni su iz pritvora prije dva dana. “Vijesti” juče nijesu uspjele da stupe u kontakt sa ljekarima.

Viši sud takvu odluku je donio na zahtjev branioca ljekara, dok je Tužilaštvo zahtijevalo da ljekari ostanu u pritvoru.

Tužilaštvo sumnjiči ljekare za teško djelo protiv opšte sigurnosti, u vezi sa krivičnim djelom nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, za koje je predviđena kazna zatvora od dvije do 12 godina.

Puletić i Tahirovićeva uhapšeni su 26. decembra prošle godine, a Jeremić pet dana kasnije.

Istraga o uzrocima infekcije pet beba počela je tek nakon što je jedna od njih 11. novembra preminula u Kliničkom centru.

Bonus video: