Majstora za fasadu čekala četiri godine

Djelovi fasade su odlomljeni devetog decembra 2010. godine, a srećom veliki komadi nijesu nikoga povrijedili kada su pali na pločnik ispred zgrade
138 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 06.02.2015. 06:43h

Fasada u Ulici slobode na broju 59, napokon će biti sanirana - četiri godine nakon što je jak vjetar odvalio komade.

Djelovi fasade su odlomljeni devetog decembra 2010. godine, a srećom veliki komadi nijesu nikoga povrijedili kada su pali na pločnik ispred zgrade.

Od tada nije učinjeno ništa na sanaciji, iz Glavnog grada je ranije objašnjeno da u tom ulazu nije formirana Skupština etažnih vlasnika i da stanari ne plaćaju održavanje.

Fasada će biti sanirana u okviru akcije „Za ljepše lice Podgorice”, koju izvodi Agencija za stanovanje.

Mirjana Petrović, koja stanuje u tom ulazu, smatra da je bilo krajnje vrijeme da se sporna fasada napravi.

“Stalno ulazim sa zadnje strane, strahujući da ne padne, nadam se da će konačno riješiti taj problem”, kazala je Petrović.

Direktor Agencije Vladimir Tomović ranije je kazao “Vijestima” da su krenuli sa radovima u okviru akcije, ali da ne može precizirati kada će završiti zbog promjenljivih vremenskih uslova.

“Da je ljeto, mogao bih vam reći rok i možda bih pogriješio u pet ili šest dana, ali ovako ne želim da se bavim nagađanjima”, kazao je tada Tomović.

Istakao je da se neće krečiti sve fasade odjednom, već da će se uređivati zgrada po zgrada, sa obje strane ulice, zajedno sa dvorišnim dijelom.

Radnici Agencije su prošle nedjelje počeli sa postavljanjem skela na zgradi u Ulici slobode broj 64, a Tomović je kazao da će se raditi po jedna ili dvije zgrade.

Pored Agencije, nosioci akcije su Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj, Sekretarijat za planiranje i uređenje prostora, a radovi će koštati oko 190.000 eura.

Galerija

Bonus video: