Žabljak: Otklonjena šteta na dalekovodu, napajanje iz Pljevalja

Sveto Anđelić iz „Crnagoraputa“ kaže da je magistrala sada u besprekornom stanju, upotrebliva u cijelim gabaritima pa čak i kopna
61 pregleda 0 komentar(a)
saniranje kablova na dalekovodu, Žabljak, Foto: EPCG
saniranje kablova na dalekovodu, Žabljak, Foto: EPCG
Ažurirano: 05.02.2015. 16:04h

Ekipe Elektroprenosa uspjele su da otklone novonastalu štetu na 110 kilovoltnom dalekovodu na potezu od Aluge do Žabljaka, pa se napajanje grada od 14,30 časova ponovo vrši iz pravca Pljevalja.

Znatno povoljniji vremenski uslovi dozvolili su aktivnosti električara, pa njihove ekipe otklanjaju kvarove na niskonaponskim dalekovodima.

Najvjerovatnije će do kraja dana struju dobiti Borje i Ninkovići, kao i drugi zaseoci sjeveroistočno od Žabljaka. Struje ima južno sve do Njegovuđe ali su u mraku i dalje svi potrošači na obodu kanjona Tare i na obroncima Sinjajevine. U Elektrodistribuciji očekuju da se na tom potezu pročiste putevi kako bi se dopremio materijal i počelo sa opravkama.

Nakon što je prekjuče i preksinoć saobraćaj na putu Žabljak Šavnik bio u prekidu danas je sve normalno.

Sveto Anđelić iz „Crnagoraputa“ kaže da je magistrala sada u besprekornom stanju, upotrebliva u cijelim gabaritima pa čak i kopna. Dodaje da je očišćen potez od Tunela Ivica do Bukovice i dalje starim putem do Tušinje. Čisto je i od Žabljaka do Kovčice. Bez problema se saobraća prema Pljevljima i kanjonom prema Mojkovcu, kazao je „Vijestima Anđelić.

Bonus video: