U Boki stručno osposobljavanje počela 254 visokoškolca

U Crnoj Gori stručno osposobljavanje počelo je 3.298 visokoškolaca. Kod privatnih poslodavaca osposobljavaće se 1.697,a 1.601 u javnom sektoru
361 pregleda 0 komentar(a)
Biro rada Novi, Foto: Slavica Kosić
Biro rada Novi, Foto: Slavica Kosić

U Boki Kotorskoj danas su 254 visokoškolca počela stručno osposobljavanje. Njaviše ih je posao našlo u Herceg Novom -104, u Kotoru -84 I u Tivtu 66 diplomaca.

Najviše korisnika je iz oblasti ekonomije i bankarstva, fizioterapije, turizma i hotelijerstva i menadžera za razne oblasti.

“Stručno osposobljavanje korisnika traje devet mjeseci i priznaje se kao radno iskustvo u trajanju od godinu i kao uslov je za polaganje odgovarajućeg stručnog ispita sa stečenim visokim obrazovanjem. Prema analizi koju je sprovelo Ministarstvo prosvjete u saradnji sa Poreskom upravom, a koja se odnosi na prethodne godine realizacije Programa, oko 50 odsto korisnika Programa je nastavilo radni angažman, saopšteno je iz hercegnovskog Biroa rada.

U Crnoj Gori stručno osposobljavanje počelo je 3.298 visokoškolaca. Kod privatnih poslodavaca osposobljavaće se 1.697,a 1.601 u javnom sektoru.

Bonus video: