Novo nevrijeme na Žabljaku: Snijeg, jak vjetar...

Snijeg, jak vjetar i mećava smanjuju vidljivost preko Jezerske površi, od Žabljaka do tunela Ivica, što je osnovni razlog da nadležni obustve odvijanje saobraćaja magistralom prema Šavniku
2 komentar(a)
Ažurirano: 04.02.2015. 12:29h

Novo nevrijeme donijelo je nove probleme na durmitorskom području.

Snijeg, jak vjetar i mećava smanjuju vidljivost preko Jezerske površi, od Žabljaka do tunela Ivica, što je osnovni razlog da nadležni obustve odvijanje saobraćaja magistralom prema Šavniku. Za ovakav dan na tom dijelu puta odavno se među Durmitorcima kaže da „ni ptica ne može preko Jezera“.

"Smanjena vidljivost predstavlja osnovni razlog da se zabrani odvijanje saobraćaja magistralom prema Šavniku. Naši snjegočistači su na toj dionici puta i ne dozvoljavaju da se formiraju nove naslage na kolovozu. Predostrožnosti radi saobraćaj se ne odvija a ako se vrijeme stabilizuje istog trenutka ćemo dozvoliti kretanje vozila", kaže rukovodilac u stacionaru „Crnagoraputa“ u Žabljaku Sveto Anđelić.

On je dodao da ovakvih problema nema na drugim regionalnim i magistralnim pravcima pa saobraćaj normalno funkcioniše prema Pljevljima ili, kanjonom Tare, prema Mojkovcu.

Napajanje grada i dijela seoskih naselja u opštini je, nakon otklanjanja kvarova na 110 kilovoltnom dalekovodu prema Pljevljima i drugih intervencija u utorak stabilno.

„Zatvoreni dan“ pod Durmitorom ne dozvoljava ekipama električara da nastave posao na otklanjanju šteta na niskonaponskim dalekovodima prema selima gje je proteklih dana na bezbroj mjesta došlo do kidanja provodnika ili lomljenja stubova. Isto tako je i po pitanju čišćenja puteva prema selima. I po jednom i po drugom pitanju mora se sačekati stabilizacija vremena kako bi se krenulo na te poslove.

Galerija

Bonus video: