Nakon četiri dana nevremena: Saobraćajnice na Žabljaku i okolnim selima prohodne

Ekipe električara nastoje da ublaže posljedice nevremena koje je desetkovalo niskonaponske mreže prema žabljačkim selima
55 pregleda 1 komentar(a)
Žabljak, snijeg, Foto: Obrad Pješivac
Žabljak, snijeg, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 03.02.2015. 14:33h

Povoljni vremenski uslovi omogućili su punu aktivnost svih na normalizaciji stanja na durmitorskom području. Ne samo subjekata nadležnih za te poslove već i građana koji su davali svoj doprinos. Na više načina, kako uklanjanjem snijega sa krovova zgrada koji dostiže visinu od jednog metra, tako i pomjeranjem vozila sa javnih površina kako bi snjegočistači kvalitetnije obavili posao. Sve to i da olakšaju posao u okolnostima novog nevremena koje je najavljeno.

Angažovanjem mehanizacije Komunalnog preduzeća grad i prigradska naselja su u normalnom stanju jer su sve saobraćajnice prohodne. Krenulo se i prema selima pa je otvorem put do Uskoka, Njegovuđe i Krša. Snjegočistači su na pravcu prema Pitominama i Bosači.

Iz „Crnagoraputa“ saznajemo da se magistralom prema Šavniku saobraća normalno. Put je proširen, očišćen je krak koji od tunela Ivica vodi do Bukovice kao i desetak kilometara starog puta prema Nikšiću, do sela Kovčica. Prema Pljevljima i Mojkovcu saobraća se bez problema.

U punom zamahu su i električari. Žabljak se i dalje napaja iz smjera Šavnika. To je izazvalo revolt stanovnika Boana i drugih sela u tom dijelu šavničke opštine jer su „raskačeni“ u trafostanici na Slatini. Da bi Žabljak imao struju stali su i pogoni fabrike vode „Diva“. To nam je nezvanično potvrđeno u Elektroprivredi Crne Gore uz najavu da će tokom dana ti potrošači dobiti struju jer se privode kraju popravke na 110 kilovoltnom dalekovodu sa koga se Žabljak snadbijeva strujom iz pravca Pljevalja.

Ekipe električara nastoje da ublaže posljedice nevremena koje je desetkovalo niskonaponske mreže prema žabljačkim selima. Uspjeli su otkloniti oštećenja pa su struju dobili Kovačka dolina, Pitomine, Bosača.

Struje imaju svi potrošači u poddurmitorskim selima ali je neizvjesno kad će sijalice osvijetliti domove u ostalim selima sjeverno i sjeveroistočno od grada i u šaranskom kraju gdje su u mraku svi potrošači od mjesnog centra Njegovuđa i dalje do sela na obodu kanjona Tare i obroncima Sinjajevine.

Bonus video: