Nikšić: "Stanišić" nastavio da prevozi đake

"Ponovo vozim učenike u dvije smjene, do škola i područnih odjeljenja, do sesokih mjesnih zajednica Vidrovan, Župa i Lukovo. U martu će biti raspisan tender za prevoz đaka na koji ću se javiti", rekao je Stanišić
63 pregleda 4 komentar(a)
Stanišić prevoz, Foto: Svetlana Mandić
Stanišić prevoz, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 03.02.2015. 14:57h

Za 980 učenika nikšićkih devet seoskih škola od danas je ponovo nastavljen organizovani prevoz, čime im je omogućeno pohađanje nastave.

Izostanak organizovanog prevoza je skoro prepolovio broj učenika, a ta odluka uslijedila je zbog nezaodovoljstva prevoznika Stanišića odlukom Ministarstva prosvjete da direktori škola više ne mogu potpisivati račune za učenički prevoz ni za jednog prevoznika.

Vlasnik, Vesko Stanišić, kazao je da je nastavio prevoz, nakon što je Ministarstvo prosvjete ponovo ovlastilo direktore da ovjeravaju fakture o organizovanom učeničkom prevozu.

"Ponovo vozim učenike u dvije smjene, do škola i područnih odjeljenja, do sesokih mjesnih zajednica Vidrovan, Župa i Lukovo. U martu će biti raspisan tender za prevoz đaka na koji ću se javiti", rekao je Stanišić agenciji Mina.

Za oko 300 učenika iz prigradskih naselja iz drugog kraja Opštine, prekida organizovane vožnje u ponedeljak nije bilo, jer ostala tri prevoznika nijesu reagovala na odluku Ministarstva prosvjete parkiranjem autobusa, kao firma Stanišić.

Bonus video: