"Najgora iskustva sa strankama nježnijeg pola"

"Ženi je teško da nađe posao jer većina poslodavaca pri konkurisanju pita imate li djecu ili jeste li u braku, a u taksi udruženju to me nijesu pitali"
188 pregleda 14 komentar(a)
Verica Kažić, Foto: Luka Zeković
Verica Kažić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.02.2015. 17:56h

Najviše neprijatnosti doživjela sam od žena. Djevojka koja je na sebi imala sve markirano tražila je da sačekam minut. Brzo ću se vratiti rekla je, međutim nije to uradila, pri tome napravivši račun od 12 eura, kaže vozač u "City" taksiju Verica Kažić.

Ona je počela da taksira prije osam godina, zajedno sa mužem zato što su oboje ostali bez posla.

"Ženi je teško da nađe posao jer većina poslodavaca pri konkurisanju pita imate li djecu ili jeste li u braku, a u taksi udruženju to me nijesu pitali", kazala je Kažić “Vijestima”.

Kada je aplicirala za posao kaže da su joj tražili da ima završenu srednju školu, da ne bude pušač, poznavanje rada na računaru, jednog stranog jezika i naravno položen vozački ispit.

"Danas se ništa od ovih uslova ne traži, svako može biti taksista", dodala je Verica.

Na početku mušterije su se čudile što je vozač taksija žena.

"Stariji ljudi kada bi ušli u vozilo i pri tome vidjeli ženu za volanom odmah bi izašli iz taksija. Posao taksiste je dosta težak, kako za žene tako i za muškarce. Svaki dan sam razmišljala da napustim posao", kroz šalu je objasnila teškoće na koje nailazi.

Istakla je da je posao dosta stresan, a najviše zbog nekulture u saobraćaju.

“Od ovog posla teško se živi, muž i ja otkupili smo auto i sada radimo samostalno u okviru udruženja, plaćajući usluge dispečerskog centra, osiguranje i obaveze koje država zahtijeva. Ranije smo dobro zarađivali, ali tada je narod imao para, dok danas nije takva situacija što se može vidjeti po njima, svi su nervozni, nestrpljivi i ponekad agresivni", kazala je Kažić.

Istakla je da posao preporučuje samo onima koji baš teško mogu da se zaposle. Trenutno u “Red” taksiju radi oko 20 žena, u “Boomu” i “Exlusivu” jedna, “Pežou” i “PG” dvije, “Alo” četiri, saopštili su iz tih udruženja.

Bonus video: