Posjetiće Upravu policije i Odbor za ljudska prava

0 komentar(a)
Uprava policije, Foto: Boris Pejović
Uprava policije, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 02.02.2015. 18:01h

Učesnici Škole ljudskih prava posjetiće sjutra Upravu policije i Odbor za ljudska prava i slobode crnogorske Skupštine, kako bi se upoznali sa njihovim nadležnostima, organizacijom i djelovanjem, sapšteno je iz Centra za građansko obrazovanje (CGO).

CGO, uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, sprovodi projekat /Youth build Montenegro/ u okviru kojeg je organizovana 19. generacija Škole ljudskih prava.

Iz ove ogranizacije su objasnili da Škola pruža široko teorijsko i praktično znanje i afirmiše kulturu o ljudskim pravima, motivišući ljude da se zalažu za svoja i prava onih koji nijesu u mogućnosti da to urade.

„Njen cilj je uspostavljanje kontinuiranog alternativnog obrazovanja o ljudskim pravima“, naveli su iz CGO.

U toku 18 generacija, kako se navodi, Školu je završilo više od 500 građana, aktivista političkih partija, nevladinih organizacija, službenika državnih službi sa lokalnog i nacionalnog nivoa, novinara, studenata i drugih.

Kako su rekli iz te organizacije, 19. generaciju Škole ljudskih prava uspješno je završilo 26 srednjoškolaca iz Crne Gore.

Predstavnik Ambasade Sjedinjenih Američkih Država Jan Krasny, izvršna direktorka CGO, Daliborka Uljarević i predsjednik Odbora za ljudska prava i slobode, Haill Duković uručiće diplome polaznicima za uspješno pohađanje Škole.

Bonus video: