"Ruka-šapi": Psi u "Dakiću" nemaju uslove

Iz te NVO su naveli da je protiv vlasnika pasa predata krivična prijava
57 pregleda 3 komentar(a)
psi, Radoje Dakić, Foto: Čitalac "Vijesti"
psi, Radoje Dakić, Foto: Čitalac "Vijesti"
Ažurirano: 02.02.2015. 07:41h

Iz Nevladine organizacije “Ruka - šapi” demantovali su navode Željka Jovetića da je ta organizacija kriva za povredu njegova dva šar peja u hali „Radoja Dakića”.

Iz te NVO su saopštili da posjeduju relevantne dokaze na osnovu kojih će se utvrditi krivica vlasnika pasa i da su navodi Jovetića da je sve urađeno u dogovoru sa lopovima, bez osnova i mogu biti predmet tužbe zbog kleveta i ugrožavanja ugleda NVO “Ruka-šapi” .

Iz NVO su naveli da su 26. januara na Fejsbuk profilu NVO “Ruka - šapi” objavili post sa fotografijama koje su napravili slučajni prolaznici, a u kome se traži pomoć psima rase šar pej koji su bili u lošem stanju zaključani u prostorijama “Radoja Dakića”.

Ovlašćeni predstavnici NVO “Ruka - šapi” su, kako je saopšteno, o navodima iz posta obavijestili MUP, Komunalnu policiju i Veterinarsku inspekciju.

Predstavnici NVO su u dogovoru sa ovlašćenim predstavnicima pomenutih službi 27. januara u 12 časova izvršili uvid u prostorije “Radoje Dakića” kako bi se utvrdilo na koji način su psi držani. O stanju u kom su zatečeni psi, kako se navodi, Veterinarska inspekcija je sačinila zapisnik u kom je navedeno da imaju svježe rane i naloženo je da se saniraju i da se poboljšaju uslovi držanja.

Saopšteno je da su osobe koje žive i rade u neposrednoj blizini hale “Radoja Dakića” danima slušali lavež pasa i utvrdili da se psi drže zatvoreni u hali.

Iz te NVO su naveli da je protiv vlasnika pasa predata krivična prijava za koju se nadaju da će biti procesuirana.

“Psi se ne smiju držati zatvoreni”, naveli su iz NVO “Ruka - šapi”.

Bonus video: