Crnogorska zemlja upakovana u zlato

Na konačnom izgledu rade “najbolji dizajneri i zlatari iz zemlje”
109 pregleda 0 komentar(a)
suvenir, zlato
suvenir, zlato
Ažurirano: 01.02.2015. 16:06h

Poslije „crnogorskog vazduha“ vlasnici etno sela „Montenegro“ iz Gornjih Brezana, u Pivi, uskoro će plasirati još jedan autentičan i neobičan suvenir - „crnogorska zemlja“. Vlasnici etno sela, braća Milonja i Radonja Blagojević kažu kako je riječ o zlatnoj kutiji ukrašenoj dragim kamenjem u kome će se nalaziti zemlja uzeta sa 2.523 metara nadmorske visine, sa najvišeg vrha u Crnoj Gori, Bobotovog kuka.

Pored zlatne kutije suvenir će imati pakovanje sa pozlaćenim nitima, koje su dio crnogorske nošnje.

„O pojedinostima, koja će zlatara raditi kutiju, cijeni suvenira, kao i konačnom dizajnu obavijestićemo javnost neposredno pred izlazak na tržište. Ujedno će biti održana i promocija najskupljeg suvenira ne samo u Crnoj Gori već i na svijetu”, samouvjereni su vlasnici etno sela.

Na visoku cijenu suvenira, pored luksuznog pakovanja, kažu braća Blagojević, utiče i crnogorska zemlja.

“Razlog zbog kojeg ćemo plasirati ovakav suvenir na tržište je ne samo da pokažemo vrijednost crnogorske zemlje, već i da omogućimo stranim turistima, koji imaju velike prohtjeve, da ponesu sa sobom pravu uspomenu iz Crne Gore”, kazali su Blagojevići za “Vijesti”.

Na konačnom izgledu suvenira, za koji se vlasnici etno sela nadaju da će biti ovogodišnji hit, rade “najbolji dizajneri i zlatari iz Crne Gore”.

U etno-selu “Montenegro” nijesu odustali ni od takmičenja u pravljenju najvećeg Snješka Bijelića, koje je bilo najavljeno za 19. januar, a odgođeno jer nije bilo dovoljno snijega.

Bonus video: