Zeković razgovarao sa liderima NVO o policijskim ovlašćenjima

79 pregleda 4 komentar(a)
Aleksandar Saša Zeković, Foto: Privatna arhiva
Aleksandar Saša Zeković, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 01.02.2015. 14:59h

Predsjednik Savjeta za građansku kontrolu rada policije Aleksandar Saša Zeković posjetio je, na lični zahtjev, posjetio sam nekoliko vodećih crnogorskih organizacija za zaštitu ljudskih prava.

Zeković je posjetio “Institut Alternativa”, “Građansku alijansu”, “CEDEM - Centar za demokratiju i ljudska prava ”, “Akcija za ljudska prava” kao i Koaliciju NVO-a “Saradnjom do cilja”.

"Sa menadžmentom i osobljem ovih organizacija razgovarao sam o policijskoj praksi i primjeni Zakona o unutrašnjim poslovima, integritetu policijske organizacije, primjeni policijskih ovlašćenja prema građanima, saradnji Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore, i njenih organizacionih jedinica, sa organizacijama civilnog društva kao i o funkcionisanju i istinskim efektima rada Savjeta za građansku kontrolu rada policije, idejama i preporukama u pogledu budućeg rada i eventualne međusobne saradnje", navodi se u saopštenju Zekovića.

On je razgovarao i sa članovima Savjeta javnog servisa “Radio i Televizija Crne Gore”, Goranom Đurovićem i Milanom Radovićem , koji su imenovani ispred organizacija ljudskih prava i sloboda.

Diskutovano je o mogućnosti kvalitetnog predstavljanja policije, svih pitanja vezanih za integritet policije i unapređenja dostupnosti mehanizama nadzora nad policijom građanima Crne Gore posredstvom RTCG.

Bonus video: