Žabljak, Berane i Petnjica dobili struju

"Ima još kvarova u pojedinim trafo reonima, ali se to smatra redovnim kvarovima i nije ništa posebno i dramatično"
0 komentar(a)
Žabljak snijeg, Foto: Obrad Pješivac
Žabljak snijeg, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 01.02.2015. 18:43h

Svi kvarovi na dalekovodima na seoskom područu Berana i Petnjice su sanirani.

"Ima još kvarova u pojedinim trafo reonima, ali se to smatra redovnim kvarovima i nije ništa posebno i dramatično", rečeno je "Vijestima" u beranskom Elektrodistribuciji.

I dalje ima manjih problema u trafo reonima Plav i Gusinje.

Žabljak i neka prigradska naselja dobili su struju oko 17 časova. Do nestanka struje došlo je zbog kvarova na visokonaponskom dalekovodu koji su se manifestovali kidanjem provodnika. Razlog toga su ogromni tereti nastali formiranjem obledica.

Ekipe Elektroprenosa djelovale su na dalekovodima od Žabljaka prema Pljevljima kao i na onom prema Šavniku, na kome su takođe bila pokidana užad. Upravo su tamo otklonjeni kvarovi pa je struja stigla iz tog pravca.

Ekipe koje su identifikovale kvar na dalekovodu koji od Pljevalja vodi prema Žabljaku oko 13 časova identifikovali su kvar, koji je mogao biti brzo otklonjen, ali su nedostajali potrebni djelovi. Izvor čiji je identitet poznat redakciji tvrdi da oni sa sobom nijesu imali potrebne djelove već ih je trebalo dopremiti iz Nikšića. Ponudu žabljačke Elektrodistribucije da ugrade te djelove koji su se nalazili u magacinu oni su bez konkretnog objašnjenja odbili.

Nevrijeme je desetkovalo niskonaponske mreže u opštini pa je bez struje i dalhje dio prigradsjkih naselja i većina sela. Tamo je bezbroj polomljenih stubova i pokidanih užadi pa je neizvjesno kada će se kvarovi otkloniti.