Olujno nevrijeme u Budvi: Pustoš na plažama

Talasi su nanijeli gomile pijeska na trg ispred Starog grada, prekrivši setaliste uz hotel Avalu
86 pregleda 8 komentar(a)
Budva, nevrijeme, Foto: Vuk Lajović
Budva, nevrijeme, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 31.01.2015. 16:27h

Olujno nevrijeme, praćeno kišom, ostavilo je pustoš na plažama u Budvi.

Veliki talasi izbacili su preko zida kod Lučke kapetanije, uz sami stari grad na desetine kubika pijeska na trg ispred marine, potpuno ogolivši istočni dio plaze Pizane ispod bedema.

Ništa bolja situacija nije i sa južne strane Starog grada, gdje su veliki talasi polomili dio inventara plažnih terasa, kao i rekvizite na dječjem igralištu na popularnoj Ričardovoj glavi, omiljenom mjestu za odmor turista i posjetilaca.

Talasi su nanijeli gomile pijeska na trg ispred Starog grada, prekrivši setaliste uz hotel Avalu, dok je plaža Ričardova glava prekrivena kamenjem i otpadom.

Na svu steću kapija ka popularnoj plaži Mogren je zatvorena, tako da je prolaz kritičnim šetalistem onemogućen. "Vijesti" su nedavno upozorile da je kapija otvorena, uprkos tragedijama koje du se događale na pješačkoj stazi.

Da je prolaz ka Mogrenu rizičan, potvrdilo je i to da je došlo do odrona sa kamenih litica, pa je staza juce bila prekrivena zamljom i kamenjem. Kako je rečeno Vijestima u Službi zaštite i spasavanje, talasi su zatrpali potok pijeskom, na Slovenskoj plaži, sto je dovelo do poplave poznatog restorana Jadran.

Da su talasi bili izuzetno veliki potvrđuju i ugostitelji duž rive, navodeći da su prelazili šetaliste i ulazili u park. Komunalci su od jutros uspjeli da uklone nanijeti pijesak, a čišćenje će se nastaviti.

Bonus video: