Vožnja u čast najavljene izgradnje biciklističkih staza u Podgorici

62 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 31.01.2015. 13:45h

Nevladina organizacija Biciklo.me organizovala je grupnu vožnju biciklima, koja je posvećena najavljenoj izgradnji biciklističkih staza u Podgorici.

Oko 30 biciklista su, uprkos kiši, na svojim dvotočkašima, vozili od Trga Republike, ulicama Slobode i kralja Nikole, a potom skrenuli na Bulevar crnogorskih serdara i preko Union bridža stigli do “Pobjede”.

Odatle su skrenuli u Moskovsku, pa u Ulicu 13. jula, i nastavili preko mosta Milenijum i Bulevara Ivana Cmojevića do Ulice slobode i nazad na Trg Republike.

Učesnik vožnje Gezim Čobović kazao je “Vijestima” da je ovo prvi ovogodišnji “Critical mass”, istakavši da ih ni loše vrijeme neće omesti da i ubuduće, svake posljednje subote u mjesecu organizuju vožnju.

"Ovoga puta nijesmo mnogo razmišljali čemu ćemo posvetiti vožnju, jer smo nedavno dobili informaciju iz Glavnog grada da se planira izgradnja biciklističkih staza na pet koridora u gradu. Na tome smo odavno insistirali... Izgradnja staza je jedna od najvažnijih stvari za biciklizam”, kazao je Čobović.

Komentarišući najave iz Glavnog grada da će do kraja godine najvjerovatnije biti izgrađen jedan od pet koridora biciklističkih staza, Čobović je kazao da je to odlična vijest, ali da je važno da se nakon toga nastavi i realizacija drugih koridora.

Podgoričanin Ivan Popović, koji vozi od svoje pete godine, kazao je da će izgradnja biciklističkih staza uticati na porast broja biciklista.

"Sad nemamo mnogo uslova za vožnju... Iako još nema biciklističkih staza, do sada nijesam imao neprijatnih situacija u saobraćaju, ali se plašim, naravno, kao i svaki građanin”, kazao je Popović.

Prva “Critical mass” vožnja u Podgorici održana je 29. juna 2012. godine, a prva u svijetu 1992. godine u San Francisku.

Galerija

Bonus video: