Žabljak, Plav i Gusinje bez struje

Problema ima u prigradskim i seoskim područjima Cetinja, pa su Njeguši, Riječka i Katunska nahija od sinoć bez napajanja električnom energijom
0 komentar(a)
struja, Foto: Shutterstock
struja, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 31.01.2015. 10:32h

Žabljak, Plav i Gusinje od sinoć se bez struje, kao i pojedina prigradska i seoska područja Cetinja, dok su Plužine jutros dobile napajanje električnom energijom, saopšteno je iz Elektroprivrede Crne Gore.

Nevrijeme sa jakim vjetrom i neubičajeno teškim vlažnim snijegom koji stvara opterećenje na nadzemnim vodovima, dovodeći do kidanja provodnika i oštečenja stubova, uzrokovalo je problema na distributivnoj mreži.

Zbog kvara na dalekovodima Pljevlja-Žabljak i Žabljak-Šavnik, bez napajanja električnom energijom od sinoć je područje Žabljaka. Bez struje su Plav i Gusinje, zbog kvara na dalekovodu Andrijevica-Plav.

"Zbog kvara na dalekovodu Šula-Crkvičko Polje bez napajanja sinoć je bilo Plužine koje su dobile struju jutros, oko sedam sati i 30 minuta", navodi se u saopštenju.

Ističe se da problema ima u prigradskim i seoskim područjima Cetinja, pa su Njeguši, Riječka i Katunska nahija od sinoć bez napajanja električnom energijom.

"Sve raspoložive ekipe su od ranih jutranjih časova na terenu i pokušavaju da u najkraćem roku stabilizuju elektroenergetsku situaciju u gradovima", navode iz Elektroprivrede.

Bonus video: