Otvorena Neonatologija u Bijelom Polju

U porodilištu, koje je otvoreno 12. januara ove godine, rođeno je 13 beba, od kojih su tri, sa povišenim zapaljenskim parametrima, zbog nedostatka neonatologa upućivanje u Klinički centar Crne Gore
189 pregleda 5 komentar(a)
Opšta bolnica Bijelo Polje, GAK, Foto: Jadranka Ćetković
Opšta bolnica Bijelo Polje, GAK, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 30.01.2015. 16:17h

Odsjek Neonatologije u Bijelom Polju danas je ponovo otvoren, nakon što je angažovan penzionisani specijalista pedijatar neonatolog Ećo Šećo.

“Budući da u Crnoj Gori generalno imamo problem nedostatka neonatologa, iskoristili smo zakonsku mogućnost da angažujemo penzionisanog specijalistu nenonatologije, koji je inače utemeljivač nenonatologije u Bijelom Polju, čime je uspostavljen rad Opšte bolnice BIjelo Polje u svim kapacitetima”, kazala je direktorica Bolnice Biserka Bulatović.

U porodilištu, koje je otvoreno 12. januara ove godine, rođeno je 13 beba, od kojih su tri, sa povišenim zapaljenskim parametrima, zbog nedostatka neonatologa upućivanje u Klinički centar Crne Gore.

“Dvije bebe su nakon bolničkog liječenja otpušene kući, dok je treća beba još uvijek na liječenju u Institutu za bolesti djece KCCG i njeno stanje je stabilno”, kazala je dr Bulatović.

Odjelenja porodilišta i neonatologije zatvoreni su nakon infekcije 5 beba, od kojih je jedna preminula na KCCG. Zbog tih dešavanja, od kraja decembra u pritvoru su bivši direktor Opšte bolnice u Bijelom Polju Tomislav Jeremić, bivša načelnica neonatologije Haka Tahirović i bivši načelnik Ginekološko-akušerskog odjeljenja Zvonko Puletić.

Bonus video: