Šehoviću ne daju da doktorira

Šehović je bio student generacije na EF u Podgorici, sa prosjekom 9,8. Postdiplomske na beogradskom Univerzitetu završio je takođe među prvima i sa najvišim ocjenama, a svake godine je nagrađivan i od strane države kao najbolji student
134 pregleda 36 komentar(a)
Damir Šehović, Foto: Boris Pejović
Damir Šehović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 30.01.2015. 07:31h

Dokazi koje je dostavio Damir Šehović ni juče nijesu bili dovoljni Senatu Univerziteta Crne Gore da donese odluku da poslanik SDP-a i saradnik na Ekonomskom fakultetu ispunjava uslove za odbranu doktorske disertacije.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, Šehoviću su bila potrebna još dva glasa da mu se odobri odbrana disertacije, a glavne zamjerke su bile to što njegovi radovi, navodno, nijesu objavljeni u renomiranim časopisima, što je jedan od uslova.

“Time se omalovažava struka, jer je Šehović bio student generacije na EF u Podgorici, sa prosjekom 9,8. Postdiplomske na beogradskom Univerzitetu završio je takođe među prvima i sa najvišim ocjenama, a svake godine je nagrađivan i od strane države kao najbolji student”, kazao je izvor “Vijesti” iz Rektorata.

Prema pravilima doktorskih studija UCG, prilikom predaje doktorske disertacije student treba da, kao autor, ima objavljen, ili prihvaćen rad u renomiranom međunarodnom časopisu sa rezultatima iz teze.

Ukoliko student ne ispuni ovaj uslov, neophodno je da podnese posebno obrazloženje o ekvivalentnosti objavljenih i prihvaćenih radova u domaćim časopisima, što verifikuje Senat Univerziteta, odnosno vijeće fakulteta.

“Vijesti” su imale uvid u Šehovićevu dokumentaciju predatu Senatu, gdje je poslanik između ostalog prijavio šest objavljenih radova, od kojih je pet na engleskom jeziku, što je potpisom potvrdio njegov mentor, redovni profesor na EF u Beogradu Aleksandar Živković.

Svi u Vijeću fakulteta stali uz kolegu

Jedan od radova objavljen je u zagrebačkom “Business Systems Research Journal” koji je indeksiran u 17 baza podataka i svrstava se u kategoriju a1 međunarodnih časopisa.

Samo taj rad bio je dovoljan da se ispune obaveze koje proizilaze iz pravilnika doktorskih studija, tvrdi dobro upućeni izvor iz Rektorata. Komisija za doktorske studije i Vijeće EF su jednoglasno podržali dokumentaciju koju je poslanik Šehović predloži.

Bonus video: