Odgovori rijetki, pitanja u fiokama

Do danas nema odgovora na pitanja poslata 19. januara, kada sam pitala šta je sve u gradu urađeno od izbora Stijepovića
3 komentar(a)
SO Podgorica, Foto: Luka Zeković
SO Podgorica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 29.01.2015. 19:47h

Poštovana gospodo iz Glavnog grada, vi ste najmanje pozvani da držite lekcije o tome šta podrazumijeva “dobra praksa” u komunikaciji novinara sa predstavnicima koji su zaduženi za odnose s javnošću, jer u svojim ladicama držite gomilu pitanja novinara “Vijesti” na koje nikada nijeste odgovorili.

"Dobra praksa", ako je se pridržavate, bi značila da na pitanja odgovarate u razumnom roku, što je, kada je riječ o vašoj službi za odnose s javnošću, prava rijetkost. Kad ste tako revnosni i zabrinuti što vam nije dostavljen rok do kada možete odgovoriti na poslata pitanja, zašto onda nijeste do dana današnjeg odgovorili na pitanja poslata 19. januara, kada sam pitala šta je sve u Glavnom gradu urađeno od izbora Slavoljuba Stijepovića za gradonačelnika i da li radi obećana Kancelarija za građane i Centar za stimulaciju preduzetništva.

Da vam je “ažurnost” jača strana pokazali ste i kada je trebalo odgovoriti na pitanja o revitalizaciji Tološke šume poslata u decembru prošle godine. Nakon interesovanja kada ćete konačno odgovoriti, sredinom januara ste tražili da se ista pitanja ponovo pošalju.

Iako vam je u mejlu od 13. januara naglašeno da odgovorite do kraja radnog dana, na čemu naprasno insistirate, ponovo ste "požurili" i, gle čuda, nikada nijeste odgovorili.

“Dobrom praksom” ste se i ranije rukovodili, pa ni spori ni brzi odgovori nikad nijesu stigli ni na pitanja poslata 24. decembra, 28. oktobra, 15. avgusta prošle godine... Možda treba prvo dobro da “slegnu”, pa da se sjetite da odgovorite.

Povodom vašeg zaključka da me činjenice i vaši argumenti suštinski ne zanimaju, drago mi je što ste se potrudili da meni i cijeloj javnosti reagovanjem “otvorite oči”, a, pri tom sami ne vidite, ili ne želite da vidite, da ćete prekršiti zakon.

S obzirom da odgovorno tvrdite da će “svaki pravni savjetnik u Službi gradonačelnika imati isključivo Pravni fakultet”, znači da unaprijed priznajete da ćete se oglušiti o zakon, jer nećete uzeti u obzir prijavu nekog kandidata sa drugim fakultetom društvenog smjera, iako bude imao bolje reference. Kada ste kao uslov naveli društveni smjer, onda biste morali razmatrati prijavu svakog kandidata, pa makar imao i diplomu profesora fizičke kulture.

Sav vaš trud “da svima pružite jednaku šansu i povećate konkurentnost”, može pasti u vodu ako vam se na konkurs za pravnog savjetnika prijavi diplomirani istoričar ili sociolog sa indeksom punim desetki, višegodišnjim radnim iskustvom, dobrim poznavanjem stranih jezika i znanjem rada na računaru.

Jedino je sigurno da mu ne možete reći da nema pravo da konkuriše. Kažete da ste u oglasu tražili društveni smjer “na osnovu sugestija stručnih službi, jer se na oglase javlja veliki broj kandidata sa završenim pravnim naukama, koji imaju u osnovi drugačiji naziv, ali je naučna i stručna suština ista”.

Koliko je “naučna i stručna suština ista”, pokazao je gradonačelnik u oglasu početkom decembra prošle godine, kada je za pravnog savjetnika tražio kandidata sa završenim Pravnim fakultetom, a ne profesora fizičke kulture.

Bonus video: