ODUKA OPŠTINE

Berane: Na proljeće adaptacija fasada u glavnoj ulici

Opština Berane je jesenas započela aktivnosti oko preuređenja glavne ulice, kada je naloženo vlasnicima mnogobrojnih kafića da uklone tende nad ljetnjim baštama koje su ružile izgled grada
162 pregleda 0 komentar(a)
Berane, Foto: Tufik Softić
Berane, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 29.01.2015. 15:36h

Opština Berane pristupiće na proljeće projektu adaptacije svih fasada u glavnoj gradskoj ulici, a za te potrebe budžetom su opredijeljna sredstva u iznosu od 40.000 eura.

To je saopšteno danas na sastanku sa predstavnicima stanara zgrada koje se nalaze u ovoj ulici.

Ukazano je na značaj ovog oprojekta koji bi trebalo da se realizuje zajedničkom aktivnošću lokalne uprave i stanara stambenih zgrada.

Dogovoreno je formiranje radne grupe za izradu idejnog rješenja adaptacije fasada, koju će činiti predstavnici lokane uprave, istaknuti stručnjaci i predstavnici skupština stanara.

Opština Berane je jesenas započela aktivnosti oko preuređenja glavne ulice, kada je naloženo vlasnicima mnogobrojnih kafića da uklone tende nad ljetnjim baštama koje su ružile izgled grada. Tada je saopšteno da od sljedeće sezone vlasnici kafića više neće moći da postavljaju tende, već će morati da koriste suncobrane, najvjerovatnije jednoobrazne.

Glavna ulica, koja nosi ime ugumana Misjije Zečevića, rekonstruisana je prije desetak godina sredstvima koja su najvećim dijelom obezbijeđena od USAID-a. Tada je popločana i zatvorena za saobraćaj i opretvorena u svojevrstan trg.

Na sjednicama lokalnog parlmenta je više puta isticano da se i vlasnici nezavršenih objekata i oronulih kuća u glavnoj gradskoj ulici moraju privoljeti da završavaju započete i ostavljene poslove, kojima je naružen izgled grada.

Preporučujemo za Vas