Cetinje: Osnovci obilježili Međunarodni dan holokausta

Prema riječima direktorice Škole Sandre Sjekoloća, učenici su sa interesovanjem prihvatila obilježavanje Dana žrtava holokausta, bez obzira što se radi o događajima koji su se zbili prije gotovo jednog vijeka i skazali interesovanje da bude još projekcija sa sličnom tematikom
1 komentar(a)
Ažurirano: 29.01.2015. 15:04h

U Osnovnoj školi „Lovćenski partizanski odred“ na Cetinju obilježen je Međunarodni dan žrtava holokausta. Predavanja, namijenjena učenicima starijih razreda, bila su na temu stradanja u nacističkim koncetracionim logorima tokom Drugog svjetskog rata.

U sklopu aktivnosti, učenici su imali priliku da odgledaju dilm „Dječak u prugastoj pidžami“ Marka Hermana.

Prema riječima direktorice Škole Sandre Sjekoloća, učenici su sa interesovanjem prihvatila obilježavanje Dana žrtava holokausta, bez obzira što se radi o događajima koji su se zbili prije gotovo jednog vijeka i skazali interesovanje da bude još projekcija sa sličnom tematikom.

Kako se navodi u saopštenju, učenici ove, kao i drugih cetinjskih škola, učestvovali su u Festivalu tolerancije, odnosno Edukacijskom jutru, koji je u decembru na Cetinju organizovalo Ministarstvo kulture, u saradnji sa holivudskim producentom i dvostrukim oskarovcem, Brankom Lustigom.

Lustig je kroz vlastita iskustva iz nacističkih logora učenicima približio tragediju holokausta.

"Ta manifestacija organizuje se već osam godina, a posvećena je holokaustu, promovisanju tolerancije i prihvatanju različitosti", stoji u saopštenju.

Taj program do sada je pratilo više od 11.000 mladih ljudi iz oko 300 škola u našem okruženju.

Galerija

Bonus video: