Funkcioneri prezdravili duševne boli

Vučinovićeva i trojica Dekovića tužili su prije pola godine Lukovića da im je nanio “teške povrede časti i ugleda i nanio duševne bolove i patnju“ i osumnjičili ga da je autor nepotpisanog članka u satiričnom karnevalskom listu “Karampana“ iz februara prošle godine
135 pregleda 3 komentar(a)
Siniša Luković, Foto: Privatna arhiva
Siniša Luković, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 27.01.2015. 20:22h

Ministarka bez portfelja i predsjednica HGI Marija Vučinović, njen stranački kolega i predsjednik Hrvatskog naconalnog vijeća Zvonimir Deković i njegovi sin i unuk S.D. i F.D. nijesu se prošle nedjelje pojavili na pripremnom ročištu u Osnovnom sudu u Kotoru u procesu pokrenutom po njihovoj tužbi protiv novinara “Vijesti” Siniše Lukovića iz Tivta.

Sud je zbog toga donio rješenje da se tužba smatra povučenom i nije ni otvarao postupak protiv Lukovića, od koga su tražili da im isplati novčanu nadoknadu za pretrpljene duševne bolove od 30 hiljada eura.

Vučinovićeva i trojica Dekovića tužili su prije pola godine Lukovića da im je nanio “teške povrede časti i ugleda i nanio duševne bolove i patnju“ i osumnjičili ga da je autor nepotpisanog članka u satiričnom karnevalskom listu “Karampana“ iz februara prošle godine.

U tekstu pod naslovom „Novitade sa tivatske (e)strade“, ministarka Vučinović se našla prozvanom i povrijeđenom dijelom teksta: „Majka svih Rvata, ona bašeta Fjumanka što su je stavili za ministricu bez portfelja (i bez mozga).

Dekovića je uznemirio dio teksta: “Ne znam spominješ li se onoga maloga, sprčenoga i bašetoga brkatoga pitura iz Donje Lastve - postavio je sebe za tatu svih Rvata, postao je prezidente od nekakvoga manjinskoga savjeta Hrvata u Crnu Goru, a sad samome sebi i svojima dijeli pare, kupuje narodne nošnje, libra koja je već ranije kupio, kao folkloraš samome sebi plaća zakup poslovnoga prostora koji je kao prezidente Hrvatskog vijeća dobio za 'Hrvatski dom', a sada mu tamo sin i unuci privatne časove karatea drže“.

U odgovoru na tužbu, Lukovićev zastupnik, advokat Boško Grgurević, je kazao da tužioci nijesu ponudili niti jedan dokaz da je novinar „Vijesti“ autor spornog članka i da su bezimene ličnosti upravo oni koji su sebe u tome prepoznali...

Nakon nepojavljivanja tužioca, sutkinja Narcisa-Maja Nurković donijela je rješenje da se tužba smatra povučenom i Vučinovićevu i Dekoviće obavezala da plate sudske troškove.

“Iskreno žalim što nije došlo do ovog procesa koji bi zaista bio sjajna zabava za širu crnogorsku, ali i međunarodnu javnost”, kazao je Luković.

Bonus video: