Prijave o mahinacijama o socijali do tužioca putuju dva mjeseca

3 komentar(a)
Opština Rožaje, Foto: Aida Skorupan
Opština Rožaje, Foto: Aida Skorupan
Ažurirano: 27.01.2015. 18:15h

Tužilaštvo nije dobilo dokumentaciju o mahinacijama sa socijalnim davanjima u Rožajama, iako je ministar rada i socijalnog staranja Predrag Bošković početkom decembra prošle godine kazao da će je dostaviti nadležnim institucijama.

Iz Ministarstva je juče saopšteno “Vijestima” da su dokumentaciju predali policiji, jedan dio u decembru, a drugi, dopunski, u januaru.

“Tužilaštvo nije primilo nijednu krivičnu prijavu niti obavještenje od Ministarstva rada i socijalnog staranja u vezi sa osobama koje su bez zakonskog osnova primale socijalnu pomoć”, saopšteno je zvanično “Vijestima” iz VDT-a.

Pojasnili su da su, povodom pitanja “Vijesti”, dobili obavještenje da Ministarstvo nije podnijelo krivičnu prijavu ni Osnovnom državnom tužilaštvu u Rožajama.

Bošković je početkom decembra kazao da je u Rožajama bilo 110 osoba koje su, bez zakonskog osnova, primale socijalna davanja u periodu od pet do devet godina, a u 54 slučaja od 10 do 20 godina.

On je tada istakao da je utvrđeno da je u Rožajama od 3.868 slučajeva, 503 dobijalo socijalnu pomoć mimo zakona.

On je kazao da je ukinuto i 280 dječjih dodataka, kao i 154 rješenja zato što su radno sposobne osobe proglašene za radno nesposobne.

Bošković je naglasio da je bilo “raznih mahinacija” u Rožajama, istakavši da je čak i Veterinarska ustanova izdavala potvrde o neposjedovanju stoke, iako te familije posjeduju značajan stočni fond.

Bonus video: