Priznanje Kliničkom centru

3 komentar(a)
Klinički centar Crne Gore, KCCG, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Klinički centar Crne Gore, KCCG, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Ažurirano: 27.01.2015. 17:57h

Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) uručena je Povelje grada Trebinja, zbog toga što je ta zdravstvena ustanova, kako je pojašnjeno, stanovnicima tog grada blagovremenim intervencijama pomagala u najkritičnijim situacijama.

U Kulturnom centru u Trebinju sinoć je održana Svetosavska akademija, na kojoj su Povelje grada Trebinja uručene KCCG, iz oblasti zdravstvene zaštite, za književnost akademiku Rajku Petrovu Nogu, a za doprinos porodice i društva njihovoj sugrađanki Mileni Lečić, majci osmoro djece.

“Predhodnih godina KCCG je građanima Trebinja pružao zdravstvenu pomoć u najkritičnijim situacijama životne ugroženosti, a ljekari specijalisti ove ustanove su reagovali onda kada je blagovremena intervencija bila od vitalne važnosti za svakog pacijenta koji je iz Trebinja najčešće bivao hitno upućivan u podgorički Klinički centar”, kaže se u obrazloženju odluke.

Kako se dodaje, zbog svakog spašenog pacijenta iz Trebinja, dodjelom Povelje grad i njegovi stanovnici izrazili su zahvalnost toj ustanovi i uvažili požrtvovani rad i pomoć koju im je Klinički centar do sada pružao.

Uručujući povelje gradonačelnik Trebinja, Slavko Vučurević, zahvalio je nagrađenima u ime gradske uprave i građana.

“Za ono što smo cijenili da je proteklih godina i vremena bilo dobro za naš grad i narod adekvatno nagradimo, a Povelja je način da Trebinje oda priznanje velikim ljudima. KCCG je od ratnih i poratnih godina, na veliko zadovoljstvo građana dao veliki doprinos njihovoj zdravstvenoj zaštiti. Ovo je znak pažnje za sve što ste učinili za naš grad” rekao je on.

U ime menadžmenta Kliničkog centra Povelju je primila Slavica Vujisić. Ona je zahvalila na priznanju i poručila da će KCCG i ubuduće pružati zdravstvene usluge građanima Trebinja kojima budu potrebne.

Bonus video: