Tivat: Uređen kabinet fizike u SMŠ "Mladost"

Podršku realizaciji ovog projekta dao je i izvođač, firma "Five Star Montenegro", davši posebne popuste na obavljene radove
210 pregleda 0 komentar(a)
SMŠ "Tivat", Foto: Siniša Luković
SMŠ "Tivat", Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 27.01.2015. 13:06h

Kompanija "Adriatic Marinas - Porto Montenegro" nastavlja da unapređuje kvalitet obrazovanja u lokalnoj zajednici, te je, za početak novog polugodišta, finansirala uređenje kabineta fizike u Srednjoj mješovitoj školi "Mladost" iz Tivta.

Podršku realizaciji ovog projekta dao je i izvođač, firma "Five Star Montenegro", davši posebne popuste na obavljene radove.

"Opremanje kabineta fizike podrazumijevalo je radove na svim električnim instalacijama, parketu, okrečeni su zidovi, kupljen je novi kabinetski enterijer i mobilijar za izvođenje ogleda i vježbi za nastavu fizike", istakla je direktorka škole "Mladost", profesorica Jovanka Vujačić.

U ime škole, učenik prvog razreda Gimnazije u SMŠ "Mladost" Luka Reković zahvalio se Porto Montenegru na ovoj, ali i prehodnim donacijama te kompanije tivatskoj Srednjoj školi - opremanju kabineta hemije i poklanjanju tehničke i informatičke opreme na početku ove školske godine.

Renoviranje kabineta prirodnih nauka, kazao je, pomoći će kako profesorima, tako i učenicima u njihovoj namjeri da izađu iz klupa kao budući fizičari, naučnici i ljekari.

Obnova kabineta fizike koštala je oko četiri hiljade eura, a u znak dobre saradnje sa ovom obrazovnom institucijom i u cilju poboljšanja kvaliteta nastave ostalih predmeta, "Adriatic Marinas" je ovom prilikom školi donirao i četiri nova HP laptop-računara i četiri projektora, što donaciju uvećava za još dodatnih 2.500 eura.

"Kao predstavnici jednih od glavnih privatnih investitora u ovom gradu, želim da istaknem da prepoznajemo Tivat kao grad budućnosti za sve vas, te zbog toga ulažemo u vaše kvalitetno obrazovanje, jer će dio vas, uvjeren sam, za nekoliko godina biti naše kolege u Porto Montenegru", poručio je učenicima PR menadžer Porto Montenegra Danilo Kalezić.

Bonus video: