"Lokve" startovale, hotel neće biti u funkciji ni ove godine

“Tokom proteklih nekoliko dana žičara i ski-liftovi bili su prebukirani i možemo samo požljeti da se tako nastavi. Ovaj početak izgleda kao nekada, u starim dobrim vremenima”, kazao je vlasnik ski-centra Dejan Guberinić
698 pregleda 0 komentar(a)
Hotel se još rekonstruiše, Foto: Tufik Softić
Hotel se još rekonstruiše, Foto: Tufik Softić

Skijaška sezona u ski-centru “Lokve” kod Berana startovala je uspješno, a snijega ima toliko da se može računati na to da će biti duža nego ranije.

“Tokom proteklih nekoliko dana žičara i ski-liftovi bili su prebukirani i možemo samo požljeti da se tako nastavi. Ovaj početak izgleda kao nekada, u starim dobrim vremenima”, kazao je vlasnik ski-centra Dejan Guberinić.

Iz Skijaškog kluba “Vojo Maslovarić” najavili su da će ovih dana početi sedmodnevna škola skijanja. Polaznici škole tokom sedmodnevne obuke imaće popust na cijene ski-pasa.

Otvaranje ski-centra “Lokve” i početak sezone skijanja u opštini Berane vide kao prvi korak da se tokom cijele godine ovdje odvijaju razne turističke aktivnosti.

“Iz ugla lokalne samouprave, ali i iz ugla svih građana Berana i okolnih opština, izuzetno je značajno što su “Lokve” ove godine počele da rade, zajedno sa još nekim sadržajima koji su otvoreni u blizin”, kazao je savjetnik predsjednika opštine Darko Stojanović.

Cijena ski-pasa u ovom ski-centru iznosi 10 eura za odrasle, a za djecu sedam eura, dok je niža za porodice od tri i više članova, koje se odluče da dan provedu na Lokvama. Hotel “Lokve” je još u fazi rekonstrukcije, tako da neće biti u funkciji ni ove godine, ali su ljubiteljima skijanja na ovom lokalitetu na raspolaganju privatni restorani i ugostiteljski objekti

Ski-centar “Lokve” raspolaže žičarom dvosjednicom i tri staze ukupne dužune od oko pet kilometara, a Guberinić, koji je ski-centar kupio prije dvije godine, planira da radi i u zimskom i u ljetnjem periodu.

Bonus video: