Festival filma Ubrzaj 2014: Publici predstavljeno 12 filmova

0 komentar(a)
Festival Ubrzaj, Foto: Screenshot (YouTube)
Festival Ubrzaj, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 25.01.2015. 14:54h

U okviru petog jubilarnog Festivala filma o ljudskim pravima "Ubrzaj 2014" koji je organizovao Centar za građansko obrazovanje (CGO) od 10. do 14. decembra prošle godine u Podgorici i Kotoru predstavljeno je 12 stranih i domaćih filsmskih ostvarenja.

"Ovog mjeseca objavljene su nominacije za godišnju filmsku nagradu Oskar koju dodjeljuje američka Akademija filmskih umjetnosti i nauka, a među tim filmovima su i tri koje je podgorička i kotorska publika imala prilike da premijerno vidi upravo na Festivalu filma o ljudskim pravima "Ubrzaj 2014" u Crnogorskom narodnom pozorištu i kinu Boka. U pitanju su poljski film "Ida" Pavela Pavlikovskog, film "Timbuktu" iz Mauritanije, autora Abderahmana Sisakoa i ostvarenje "So zemlje" Vima Vendersa", saopšteno je iz CGO.

Festival filma o ljudskim pravima Ubrzaj, prvi i jedni takve vrste u Crnoj Gori je dio šireg projekta "Ubrzajmo ljudska prava!", koji je CGO sprovodio uz podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori i kofinansiranje Komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću, Kanadske ambasade i fondacije Heinrich Boll, kao i partnerstvo Crnogorskog narodnog pozorišta, Beldocsa i Kulturnog centra "Nikola Đurković".

Bonus video: