Medojević: Organizovani kriminal kontroliše vlade Crne Gore, Kosova i Srbije

"Srastanje državne vlasti, bezbjednosnih struktura, tužilaštva i pravosuđa sa mafijom razorilo je ustavni poredak, demokratiju, privredu i sistem vrijednosti u zemlji"
14 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 25.01.2015. 13:43h

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević saopštio je da godinama uporno upozorava na "balkansku konfederaciju organizovanog kriminala, nastalu na ratu, švercu, zločinima, i saradnji sa bezbjednosnim službama državica nastalih raspadom SFRJ.

Kako je naveo ta konfederacija vremenom se transformisala u veoma moćnu mafijaško-bezbjednosno/ekonomsko/političku hobotnicu koja drži skoro cijeli Balkan pod kontrolom.

"Vijesti" su danas prenijele pisanje uticajnog geopolitičkog magazina “Limes” koji je označio Crnu Goru i Kosovo kao “mafijaške države” na mapi kriznih žarišta u okruženju Italije koja utiču na nju.

"Pranjem novca stečenog kriminalom kroz ulaganja u ekonomiju, finansiranje političkih partija na vlasti, korupiranjem djelova bezbjednosnog sistema, policije, tužilaštva i sudova, osnivanjem i finansiranjem medija Balkanska Kofederacija je postala ključni centar moći u regionu. Crna Gora je, u medjuvremenu, pod vodjstvom ovog DPS-SDP režima postala i prva država koja je i direktno pod vlašču ove organziacije", naveo je Medojević.

Dodaje da ga nimalo ne iznenađuju analize časopisa “Limes” koje Crnu Goru i Kosovo ocjenjuju kao mafijaške države, tj "države u kojima organizovani kriminal ima dominatnan politički uticaj".

"Ove analize uglednih stručnjaka samo potvrđuju ispravnost, vizonarske i patriotske politike PzP koji je od osnivanja kao glavni uzrok sveopšte krize u društvo definisao nedemokratski bolesni politički sistem iz kojeg proizilaze sve devijacije u našoj ekonomiji, pravnom poretku, bezbjednosnom sistemu, institucionalne deformacije i ogromna korupcija i kriminal. Srastanje državne vlasti, bezbjednosnih struktura, tužilaštva i pravosuđa sa mafijom razorilo je ustavni poredak, demokratiju, privredu i sistem vrijednosti u zemlji. Svi građani koji misle dobro svojoj djeci moraju ozbiljno analizirati argumente PzP i dobro slušati naše poruke. Mafijaški režim je objavio rat državi i društvu i na odličnom je putu da ih do temelje uništi".

Medojević navodi da nijesu slučajno privatni odnosi "lidera mafijaških država odlični".

"Nijesu slučajno ove mafijaške države na Balkanu miljenici međunarodnih centara moći. Istorijska iskustva ozbiljno opominju da se upravo takvi režimi najlakše instrumentalizuju protiv sopstvenih država i naroda u svrhu ostvarivanja nečijih tuđih interesa, po cijenu izazivanja žarišta i sukoba. Nije slučajna esklacija albanskog velikoodržavnog nacionalistickog projekta, i to od strane prividno umjerenih proevropskih i prozapadnih političara. Izgleda da je globalnim šahistima potrebna neka kriza na Balkanu, da bi se na šahovskoj tabli pioni žrtvovali za krupne figure u nastavku partije", rekao je Medojević.

Dodaje da se njegova partija od osnivanja zalaže za otvoren i pošten dijalog sa Albancima u cilju pronalaženja mehanizama za maksimalno uvažavanje njihovih nacionalnih težnji i zaštitu kultunih, političkih, ekonomskih interesa.

"Sve u okviru nepovredivosti državne suverenosti i teritorije Crne Gore. Nažalost, eskalacija incidenata i provokacija oko aspiracija na djelove teritorije Crne Gore, može biti nagovještaj da se mafijaško bratstvo stavilo u funkciju izazivanja nestabilnosti i sukoba na etničkoj ravni koji mogu ponovo zapaliti Balkan. Činjenica koja bi morala da zabrine sve građane regiona, ali i EU i SAD je da balkanska konfederacija organizovanog kriminala u ovom trenutku drži u šaci Vlade Srbije, Crne Gore, Kosova i BiH. Posredstvom medija sa nacionalnim frekvencijama, gomilom tabloida, plaćenih NVO, tzv novinara, analitičara, ova organziacija permanetno blati i diskredituje sve svoje protivnike, političke partije, lidere, slobodne medije, NVO za koje procjeni da im mogu zasmetati u njihovoj bolesnoj zločinackoj namjeri da vladaju Balkanom i da zaustave EU i NATO integracije".

Medojević je pozvao građane da se pridruže misiji PzP-a i da im pomognu u projektu snaženja ideje DF kao mehanzima za smjenu "mafijaškog režima koji predstvlja najveću i jeidnu istinsku prijetnju vitalnim interesima naroda i države Crne Gore".

Bonus video: