Penzija manja zbog duga: I "Pogrebno" angažuje javne izvršitelje

Brnovićeva je istakla da je bila neprijatno iznenađena umanjenjem penzije i objašnjenjem u Fondu PIO da je “tako moralo biti i da treba da bude zadovoljna što joj nije ukinuto pola penzije kako je zahtijevao izvršitelj dok se dug ne namiri”
6 komentar(a)
groblje Čepurci, Foto: Luka Zeković
groblje Čepurci, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 24.01.2015. 19:31h

Sugrađanka S. Brnović kazala je da će joj zbog duga od svega 19 eura „Pogrebnim uslugama” za održavanje grobnice i troškova sudskog izvršitelja narednih nekoliko mjeseci penzija biti umanjena za po 15 eura.

Brnovićeva je ispričala da u evidenciji "Pogrebnih uslua" piše da im duguje dva računa od po 19 eura, odnosno da nije platila za dvije godine održavanje.

Ona tvrdi da duguje samo jedan račun, jer posljednja uplata nije proknjižena.

Istakla je da će morati da plaća i troškove sudskog izvršitelja od 145 eura.

“Napominjem da sam korisnica porodične penzije u iznosu od 150 eura, koju uživamo moj maloljetni sin i ja. Primamo je preko banke kojoj penziju uplaćuje Fond penzijsko-invalidskog osiguranja (PIO). Fond je imao prepisku sa sudskim izvršiteljem na tu temu, a mene nije obavijestio o tome”, kazala je Brnovićeva.

Direktor “Pogrebnih usluga” Slobodan Stanović pozvao je Brnovićevu da dođe kod njega na razgovor kako bi riješili sve nastale nedoumice.

Brnovićeva je istakla da je bila neprijatno iznenađena umanjenjem penzije i objašnjenjem u Fondu PIO da je “tako moralo biti i da treba da bude zadovoljna što joj nije ukinuto pola penzije kako je zahtijevao izvršitelj dok se dug ne namiri”.

“Ovo je legalna pljačka koja ne može imati utemeljenje u zakonu”, kazala je Brnovićeva.

Bonus video: