Ribolovac iz Novog tvrdi da se kaje što nije rekao istinu

"Prvu izjavu sam dao nepromišljeno, s obzirom da sam mlad ribolovac, a vidjevši koliki je brancin ponijela me je situacija"
112 pregleda 10 komentar(a)
Vladimir Rašo brancin, Foto: Slavica Kosić
Vladimir Rašo brancin, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 24.01.2015. 13:13h

Član Sportsko-ribolovačkog društva Igalo Vladimir Rašo izvinio se javnosti zbog izjave koju je prethodno dao prilikom ulova brancina teškog 10 kilograma.

On se prije dva dana pohvalio da je ribu uhvatio mrežom, što sada demantuje.

"Izašao sam na obalu i vidio sam u samom kraju da se nešto prcaka. Uzeo sam od kuće sak i otišao ponovo do plaže. Ušao sam u more i uhvatio brancina u sak. Kad sam ga izvadio napolje vidio sam da je poluživ. Vjerovatno se omrijestio, pa ga je jugo izbacio u kraj. Pošto mi niko ne bi vjerovao da sam ga uhvatio skoro rukama, rekao sam da sam ga uhvatio u mrežu da bi mi se brojao kao trofej. Poslije davanja moje izjave u prošlom članku sam shvatio da sam pogriješio i nanio štetu klubu kojem pripadam, a rukovodstvo kluba me je obavijestilo da je protiv mene pokrenulo disciplinski postupak", naveo je Rašo.

On je kazao da dematovanjem svoje prethodne izjave zna da mu se brancin neće brojati kao trofej.

"Ali želim da kažem istinu da ne bih nanio štetu ni sebi ni klubu. Brancina sam poklonio prijatelju. Prvu izjavu sam dao nepromišljeno, s obzirom da sam mlad ribolovac, a vidjevši koliki je brancin ponijela me je situacija. S obzirom na moje godine, na moje ribarsko neiskustvo, nadam se da ću biti shvaćen", naveo je Rašo.

Bonus video: