Mještani pomažu komšiji: Sazidali kuću, još krov da naprave

Majstor Petko Pele Kojović je pojasnio da je objekat izidan i da su počeli šalovanje serklaža (vazivanje armaturom i nalivanje betonom)
252 pregleda 13 komentar(a)
Kemal Selimović - mještani prave kuću, Foto: Jadranka Ćetković
Kemal Selimović - mještani prave kuću, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 24.01.2015. 08:13h

Za samo tri dana majstori Strojtanice i okolnih sela, uspjeli su urade veći dio poslova na izgradnji nove kuće Romu Kemalu Selimoviću, iz naselja kod mosta tog sela.

Njemu je prije desetak dana u potpunosti izgorjela kuća, nakon čega je ostao bez ičeg. Kemala je ovih dana zadesila nova nevolja, jer mu je polomljena ključna kost, zbog čega je operisan u bjelopoljskoj bolnici.

Kemal Selimović

Šućrija Šule Brčvak, koji se sa Radivojem Racom Perovićem među prvima pritekao i ponudio pomoć, ispričao je da su prvo srušili i raščistili staru kuću, poravnali i napravili betonski plutajući nasip i izbetonirali ploču za izgradnju objekta.

Majstor Petko Pele Kojović je pojasnio da je objekat izidan i da su počeli šalovanje serklaža (vazivanje armaturom i nalivanje betonom).

“Poslije toga ćemo postaviti rogove kuće“, kazao je Kojović. Sa njima su iskusniji majstori Rade Tvrdišić i Mićo Radivojević, koji ništa ne prepuštaju slučaju, a Radivoje Raco Perović je glavni organizator svega. Tu su i Ramiz, Perko, Vule...

Perović je kazao da građani okolnih sela prikupljaju pomoć za Kema kako bi što prije ukrovili kuću. Sada im, dodao je, nedostaje novac za krov, da bi sve završili.

„Kada bi stigao krov, i ukoliko vrijeme dozvoli, sve bi bilo završeno za 10-ak dana“, kazao je Perović.

Za Kema, koji je omiljen u ovom kraju, niko se nije štedio. Među prvima u pomoć je pritekla Opština Bijelo Polje uplatom od 1.000 eura, potom su uslijedili Miloš Vojinović, koji je poklonio komplet drvnu građu, dok je porodica Vite Krgović donirala stolariju. Među donatorima su i i Boris Perović (d.o.o. Gradnja) i firma Matino (bivši Peštan). Mule Suljević je radio sa bagerom, pomogli su i traktoristi iz Rasova Furundžić i Begović i drugi.

Bonus video: