Lovačkom na kućnog ljubimca: Pas zadobio 16 rana od sačme

Pas Beli je već dvije godine kućni ljubimac Kavarića, a ovo nije prvi put da neko želi da mu naudi. Prije mjesec dana nesavjesni pojedinci pokušali su da otruju psa
95 pregleda 19 komentar(a)
Čedomir Kavarić, Foto: Čedomir Kavarić
Čedomir Kavarić, Foto: Čedomir Kavarić
Ažurirano: 24.01.2015. 08:05h

Kućni ljubimac, bijeli labrador Čedomira Kavarića, ranjen je iz lovačke puške prije dva dana u selu Mahala u Zeti.

Kavarić tvrdi da je pas zadobio 16 rana od sačme, u šta su se, na osnovu rendgenskog snimka iz veterinarske ambulante "Animavet" uvjerili i reporteri "Vijesti". On je kazao da je psa, nakon što se vratio sa posla, zatekao ispred kapije ranjenog, što ga je zgrozilo i kao vlasnika, ali i kao građanina.

"Pas neće biti životno ugrožen, ali želim javno da iskažem revolt prema pojedincima koji su to uradili i koji se loše odnose prema životinjama u cjelini", rekao je sugrađanin. Pas Beli je već dvije godine kućni ljubimac Kavarića, a ovo nije prvi put da neko želi da mu naudi. Prije mjesec dana, kako je ispričao Kavarić, nesavjesni pojedinci pokušali su da otruju psa.

Sugrađanin je rekao da nadležni treba da povedu računa o ovakvim pojavama, a pogotovo jer se lovačka puška koristi u naseljenim mjestima.

Predstavnica udruženja "Ruka šapi" Tanja Ivezić tvrdi da u posljednje vrijeme nepoznati sve češće maltretiraju životinje, pogotovo kućne ljubimce, te da je nedavno nepoznata osoba upucala mačku.

Ivezić je rekla da građani, ali i udruženja, dok god nije poznat identitet osobe koja to radi, ne mogu mnogo da urade.

"Kada bismo saznali ko sprovodi nasilje nad životinjama, mogli bismo da podnesemo prijavu protiv te osobe kako bi bila kažnjena", kazala je, istakavši da je zakonom za ovakve slučajeve predviđena novčana, ali i zatvorska kazna.

Uginuli psi u Kokotima, u Siti kvartu otrovana četiri

Od posljedica trovanja u proteklih mjesec dana uginula su dva psa u Gornjim Kokotima nadomak Podgorice, psi i mačke u Baru, ali i u Danilovgradu.

Siti kvart, Foto: Facebook

Ivezić tvrdi da u tom udruženju imaju saznanja da je ovih dana neko posipao otrov u naselju Siti kvart u blizini Delta sitija, gdje su nastradala četiri psa.

“Psi lutalice, koje stanari zgrada u tom naselju hrane, osjećali su se sigurno, ali su očigledno nekome smetali”, istakla je Ivezić. Ona smatra da, sve dok ne strada neko dijete, ljudi neće shvatiti opasnost od posipanja otrova na javnim površinama.

Bonus video: