Radojičić o presudi: Neznanje, kao i bolest, može biti svačija boljka

Ako je ovo zaista pravda, mi ne živimo u državi već u komediji. I posljednji izvještaj iz EU o stanju glasila u Crnoj Gori, to naglašeno potvrđuje, rekao je Radojičić
97 pregleda 17 komentar(a)
Mihailo Radojičić, Foto: Savo Prelević
Mihailo Radojičić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.01.2015. 17:42h

Bivši Bivši komentator TVCG Mihailo Radojičić ocijenio je da nije paradoks da sutkinja nema pojma o mobingu, iako bi morala, već da je paradoks da sutkinja Osnovnog suda Ana Perović-Vojinović ne prepoznaje diskriminaciju u moralnom i materijalnom mislu koja prethodi mobingu, kao kategoriji ponižavanja zaposlenog.

Radojičić je to kazao reagujući na odluku sutkinje Perović - Vojinović, kojom je odbijen njegov tužbeni zahtjev u sporu koji je Radojičić vodio protiv državne televizije, optužujući ih za mobing, neuplaćivanje radnog staža i obezbjeđivanja osnovnih uslova za rad.

“Dokazi o diskriminaciji su priloženi, a nalazi vještaka su ih potvrdili”, kaže Radojičić, dodajući da je u zakonskom roku izjavio Višem sudu žalbu .

“Vijesti” su 20. januara objavile izvode iz presude Ane Perović-Vojinović, a u jučerašnjem reagovanju Radojičić tvrdi da je tužio TVCG zbog “ponižavajućih uslova u kojima je stvarao jednu od najgledanijih emisija TVCG - bez redakcije, stolice, stola, komjutera, telefona”.

“Dakle bez osnovnih uslova za rad. Sudski vještak je utvrdio da mi nije plaćen nijedan telefonski impuls, ni kompjuter sa internetom, ili makar gorivo za automobil, po kome su njegovi komentari i scensko-scenografski prepoznati. Potvrđujući svoje neznanje , ili neke druge namjere, sutkinja nije prepoznala ni elementarnu diskriminaciju koju su dva vještaka utvrdila. Odbacujući njihove nalaze i njima je presudila. Za tri godine suđenja nije mogla da utvrdi da sam vlasnik scensko-scenografskog objekta iz koga se emitovala moja rubrika 'Uvijek subotom' po kojoj se prema TVCG sondaži javnog mjenja prepoznaje Javni servis”, ističe Radojičić.

On je dodao da sutkinja ne zna da je komentator najviše zvanje u profesiji.

“Ali neznanje , kao i bolest, može biti svačija boljka”, kazao je Radojičić.

On je rekao i da ga je iznenadilo “da mlađana sutkinja, izgledom inteligentna, ne zna baš ništa o ustrojstvu redakcije, kao što jedan komentator, bez obzira što nije sudija, mora da poznaje ustrojstvo suda”. ’’Neko će se zapitati, zašto, zbog tolike diskriminacije nijesam napuštio TVCG? To i jeste suština njihove namjere da me zbog komentara, diskriminacijom prisile na povlačenje, pa se stoga diskriminacija u takvom obliku i trajanju, kvalifikuje kao mobing. Međutim, sutkinja o tome pojma nema. Za tri godine suđenja nije mogla da utvrdi vlasništvo nad vozilom 'Ford kamper' iz koga sam vodio svoju emisiju 15 godina...Uvažena sutkinja ne zna da vlasništvo nad tim pokretnim objektom ne utvrđuje sud, već je to utvrdila policija”, kazao je Radojičić.

On je rekao i da sud nije našao način, ni nakon sedam poziva, da direktoricu programa Radojku Rutović privede na svjedočenje. “Nju očigledno štiti vlast iznad zakona. A i kako da je privede, kad je pri Ministarstvu za kulturu, pomoćnik za informisanje, najbliži srodnik direktorice Rutović, koja je pred svjedocima, TV ekipi koja me snimala, rekla meni 'šta će tebi stolica'. Zbog takvog konflikta interesa dolazi do konflikta pravde i pravičnosti, ali ni to sutkinju A. P. V. nije tangiralo. Ako je ovo zaista pravda, mi ne živimo u državi već u komediji. I posljednji izvještaj iz EU o stanju glasila u CG, to naglašeno potvrđuje. Srećom, ima suda i nad ovakvim sudovima, pa ćemo se od Podgorice do Strazbura obraćati pravdi s vjerom u njenu dostižnost”, piše u reagovanju Radojičića.

Bonus video: