Marković uručio plaketu za hrabrost Miloju Lukovcu

Službenik policije ZIKS-a Lukovac je na prijemu kod potpredsjednika Markovića istakao da je u konkretnom slučaju postupio isključivo po savjesti ne očekujući bilo kakvu nagradu ili posebnu počast
98 pregleda 7 komentar(a)
Miloje Lukovac, Foto: Gov.me
Miloje Lukovac, Foto: Gov.me
Ažurirano: 21.01.2015. 16:29h

Potpredsjednik Vlade i ministar pravde Duško Marković uručio plaketu za hrabrost Miloju Lukovcu, pripadniku zatvorske policije.

„U ime Ministarstva pravde i Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, ali, i u svoje ime, želim da vam uručivanjem ove plakete za iskazanu hrabrost zahvalim na hrabroj i ljudskoj reakciji kojom ste spriječili pljačku u trgovinskoj radnji u Podgorici 4. januara 2015. Reagovali ste kako priliči pripadniku službe i pokazali kako treba da se brane interesi zajednice i kad niste na radnom mjestu", kazao Marković prilikom današnjeg uručivanja plakete za hrabrost službeniku zatvorske policije Miloju Lukovcu koji je 4. januara spriječio pljačku u prodavnici u Podgorici.

Službenik policije ZIKS-a Lukovac je na prijemu kod potpredsjednika Markovića istakao da je u konkretnom slučaju postupio isključivo po savjesti ne očekujući bilo kakvu nagradu ili posebnu počast. Zato je, zahvalivši se na plaketi, kazao da mu ova počast znači, tim prije, više.

Marković je u razgovoru kazao da je obaveza svakog pojedinca da radi u korist zajednice, time doprinoseći ne samo njenoj pravilnoj izgradnji već i jačanju veza među ljudima koje počivaju na zajedničkim principima i vrijednostima, ali i dodao da dinamika savremenog života ličnim interesima daje značajan primat u odnosu na one opšte, te da je, u toliko prije, iskazana hrabrost gospodina Lukovca svijetli primjer svima.

Bonus video: