Filaret “okuplja homoseksualce, pedofile i alkoholičare”

Monah Nikolaj tvrdi da je jedan od Filaretovih monaha pokušao da ga napastvuje i da se "te noći branio vilama“, optuživši episkopa da je umiješan u, navodno, samovoljno uzimanje zlata i novca iz manastirskih riznica
168 pregleda 101 komentar(a)
Filaret, Foto: Arhiva Vijesti
Filaret, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 20.01.2015. 08:56h

Građani Bijelog Polja podržali su juče monaha Nikolaja koji je optužio episkopa Filareta da u Eparhiji mileševskoj “okuplja homoseksualce, pedofile i alkoholičare”.

Jedan od organizatora skupa u porti manastira Kumanica, Dragan Krgović, kazao je da su skup organizovali kako bi pružili podršku monahu Nikolaju, koji je javno ustao protiv, navodno, raznih nemoralnih radnji koje su se dešavale u Eparhiji mileševskoj.

“Vijestima” je potvrđeno da se u Bijelom Polju potpisuje i peticija podrške monahu, koja će biti upućena patrijarhu Irineju i vladikama SPC.

Mediji u Srbiji prije mjesec su prenijeli pismo monaha Nikolaja, koji je iznio teške optužbe na račun episkopa Filareta, optuživši ga, između ostalog, za “strahovladu”, krađu i da u Eparhiji okuplja “homoseksualce, pedofile i alkoholičare“...

Nikolaj je potvrdio da stoji iza onoga što je napisao u pismu, upućenom i predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću i ruskom patrijarhu Kirilu, ali nije želio za “Vijesti” da govori o tome.

“Vijesti” juče nijesu uspjele da stupe u kontakt sa Filaretom, koji je ranije kazao da ne želi da putem medija odgovara na optužbe.

Nikolaj tvrdi da je jedan od Filaretovih monaha pokušao da ga napastvuje i da se "te noći branio vilama“, optuživši episkopa da je umiješan u, navodno, samovoljno uzimanje zlata i novca iz manastirskih riznica.

Bonus video: