Kod jedne bebe našli meninigitis, dvije će morati na fizikalnu

Bebe su pregledane u Beogradu na zahtjev roditelja, nakon što su nadležni u prvi mah to odbili
54 pregleda 45 komentar(a)
Predrag Karišik, Foto: Jadranka Ćetković
Predrag Karišik, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 20.01.2015. 06:50h

Jedna od četiri bebe zaražene u bjelopoljskom porodilištu imala je začetak meningitisa, a dvije će morati na fizikalnu terapiju.

To je utvrđeno na Insitutu za majku i dijete u Beogradu, kazao je sinoć “Vijestima” Predrag Karišik, otac jedne bebe.

Roditelji tvrde da ti problemi, izuzev jednog slučaja početka meningitisa, nijesu utvrđeni na neonatologiji Inistituta za bolesti djece Kliničkog centra.

“Kod jedne od dviju beba, kojima je neophodna hitna fizikalna terapija u Igalu zbog grčeva u gornjim ekstremitetima, neophodna je kontrola vida za godinu dana, jer minijaturna tačka koja je uočena na jednom oku može da ukazuje na određene probleme vida“, kazao je Karišik.

Bebe koje su juče pregledane na Insitutu, danas bi trebalo da stignu u Podgoricu. Bebe su pregledane u Beogradu na zahtjev roditelja, nakon što su nadležni u prvi mah to odbili.

U bjelopoljskom Porodilištu u novembru prošle godine zaraženo je pet beba, a jedna je preminula u Kliničkom centru u Podgorici.

Bivši direktor bolnice Tomislav Jeremić, načelnik ginekološko-akušerskog odjeljenja Zvonka Puletića i načelnica neonatologije Haka Tahirović nalaze se u pritvoru, a tužilaštvo ih tereti da su počinili krivično djelo - teško djelo protiv opšte sigurnosti.

Roditelji su istakli da su svi ljekari Instituta pokazali izuzetnu ljubaznost i stručnost i da su pregledi trajali od 7 ujutro do 19 časova.

Bonus video: