Konkurs za profesore fizike za CERN-ovu školu

“Program je namijenjen profesorima srednjih škola koji žele da unaprijede znanja iz oblasti fizike čestica, odgovarajućih tehnologija i ostalih pitanja iz pomenutih oblasti”, navodi se u saopštenju Ministarstva nauke
65 pregleda 0 komentar(a)
profesorica, nastavnica, Foto: Shutterstock
profesorica, nastavnica, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 19.01.2015. 11:38h

Ministarstvo nauke objavilo je konkurs za učešće na Programu za profesore fizike srednjih škola CERN 2015, koji će biti otvoren do 2. februara.

Program za profesore fizike srednjih škola trajaće tri sedmice, a biće održan u julu, u organizaciji CERN-a.

“Program je namijenjen profesorima srednjih škola koji žele da unaprijede znanja iz oblasti fizike čestica, odgovarajućih tehnologija i ostalih pitanja iz pomenutih oblasti”, navodi se u saopštenju Ministarstva nauke.

Oni su objasnili da su ciljevi Programa unapređenje nastave moderne fizike, a posebno dijela koji se odnosi na fiziku čestica, u srednjim školama i promovisanje razmjene znanja i iskustava između profesora iz različitih zemalja.

“Ciljevi Programa su i upoznavanje profesora sa svijetom nauke i istraživanja, stimulisanje aktivnosti vezanih za popularizaciju fizike u društvu - unutar srednjih škola i šire i olakšavanje uspostavljanja veza između CERN-a i srednjih škola širom svijeta”, precizirali su iz Ministarstva.

Iz tog resora su objasnili da je predmet Konkursa finansiranje jednog kandidata sa pravom učešća na Programu za profesore fizike srednjih škola, koji se realizuje u CERN-u od 5. do 25. jula.

”Kandidat mora da ispunjava uslove da je crnogorski državljanin, da odlično poznaje engleski jezik (nivo B2), da je u mogućnosti da bez prekida realizuje učešće na predmetnom Programu”, kazali su iz Ministarstva.

Kako su naveli, odabranom kandidatu, biće pokriveni putni i troškovi boravka i smještaja za vrijeme trajanja programa.

”Zainteresovani kandidati dužni su da dostave uvjerenje o crnogorskom državljanstvu (ili ovjerenu kopiju biometrijske lične karte), CV – Europass forma na engleskom jeziku, pismo preporuke direktora škole u kojoj je zaposlen i potvrdu o znanju engleskog jezika na mail darko.petrusic@mna.gov.me”, objasnili su iz Ministarstva.

Bonus video: