Umjesto pet, za takse ubuduće plaćamo dva, tri ili četiri eura

Zbog neujednačenih iznosa taksi u crnogorskim opštinama, Vlada je usvojila i Predlog Zakona o lokalnim komunalnim taksama
1162 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Vlada je na današnjoj sjednici podržala Predlog zakona o administrativnim taksama, koji predviđa smanjenje iznosa koji se plaćaju za 72, te ukidanje 42 takse. Tako će građani ubuduće za takse umjesto pet, plaćati dva, tri ili četiri eura.

Iz Direktorata za finansijski sistem kazali su da će niže cijene taksi smanjiti i prihode u budžetu. Dodaju da to neće biti problem, jer će nedostajuća sredstva biti obezbijeđena po osnovu izdavanja ličnih dokumenta, za koja iznosi taksi nisu mijenjani.

“Po ovom osnovu će se smanjiti prihodi u budžetu u iznosu između 1,1 i 2,4 miliona eura... Međutim, taj će propušteni prihod za budžet biti anuliran dodatnim prihodima koji će se ostvariti po osnovu izdavanja ličnih dokumenata, jer je ovo godina reizdavanja ličnih dokumenata“, kazala je Bojana Bošković iz Direktorata za finansijski sistem.

Zbog neujednačenih iznosa taksi u crnogorskim opštinama, Vlada je usvojila i Predlog Zakona o lokalnim komunalnim taksama.

Lokalne zajednice će, kako se navodi, do kraja jula morati da donesu nove odluke.

Bonus video: