Radulović: Vujačić će priču dokazati na sudu

"Nisam, niti želim, niti ću biti član Studentskog parlamenta"
521 pregleda 17 komentar(a)
Željko Radulović, Foto: Vijesti online
Željko Radulović, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 17.01.2015. 20:35h

Student Filozofskog fakulteta Željko Radulović kazao je da će njegov kolega Nikola Vujačić dokazivati na sudu svoje tvrdnje da su pojedini predstavnici akademaca te ustanove možda dobili funkcije u zamjenu za opstrukciju protesta zbog neispunjavanja njihovih zahtjeva dostavljenih menadžmentu Univerziteta Crne Gore (UCG).

Radulović je rekao da Vujačića nije mogao isključiti iz Studentskog parlamenta UCG (SPUCG), jer ni sam nije član tog tijela “niti to želi, niti će to biti”.

Navodi da je pohvalio rad SPUCG kad je u pitanju FF, jer je to tijelo iniciralo sastanak studenata te ustanove sa menadžmentom UCG u vezi sa zahtjevima o poboljšanju uslova rada u Nikšiću i Beranama.

"Vujačić konstantno govori da nam nije ispunjen nijedan zahtjev koji smo tražili od rektorke. Vjerujem da će ti zahtjevi početi da se rješavaju u najskorije vrijeme, tim prije što smo od dekana FF Gorana Barovića dobili uvjeravanja da će se već početkom ovog semestra studenti našeg fakulteta u Beranama preseliti u nove prostorije. Vujačić možda i jeste u pravu da nijesu svi zahtjevi ispunjeni i slažem se da se treba boriti za njih, ali nije izabrao baš najbolji način za to, i nije način da konstantno optužuje pojedine kolege iz vijeća FF", kaže Radulović.

Podsjeća da je Vujačić na kontrolno saslušanje ministarke Sanje Vlahović u Skupštini povodom situacije na UCG otišao bez znanja kolega iz Studentskog vijeća FF, ali da se njegove kolege nijesu zbog toga oglašavale.

“Moj savjet kolegi Vujačiću bio bi da se mane priča 'rekla-kazala' i radi stvari koje su od vitalnog značaja za studente FF. Studenti ne bi trebalo da slušaju neprovjerene informacije koje su obojene ličnim interesima. To studenti FF ne zaslužuju”, zaključio je Radulović.

Bonus video: