Mladi ekolozi realizovali preko 50 projekata i više od hiljadu manjih akcija

"Naša vizija je i dalje Crna Gora-ekološka država i želimo da ljepotu koju nam je priroda poklonila sačuvamo i za buduće generacije“
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.01.2015. 12:59h

Društvo mladih ekologa Nikšić (DMEN), jedna od najstarijih aktivnih NVO u Crnoj Gori, ali i u jugoistočnoj Evropi, danas obilježava 22.godine uspješnog rada.

"Organizaciju su osnovali nikšićki srednjoškolci i studenti Filozofskog fakulteta sa željom i ambicijama da se u Nikšiću, kao industrijskom centru Crne Gore, počnu rješavati nagomilani ekološki problemi“, kazao je predsjedik DMEN-a Miodrag Karadžić.

Organizacija broji 667 članova i za protekle 22.godine realizovali su preko 50 projekata i više od hiljadu manjih akcija. U toj NVO smatraju da je njihov dosadašnji rad bio usješan, a posebno su ponosni na broj mladih koji se priključuju ideji „zelenog“ Nikšića i „zelene“ Crne Gore.

"U protekloj godini realizovali smo tri bitna projekta koji su se odnosili na zaštitu vodenog resursa i edukaciju srednjoškolaca na teme ekologije i zaštite životne sredine. Tokom narednog perioda očekuju nas novi projekti, a u nekima od njih bavićemo se i politikama zaštite životne sredine i implementacijom neophodnih standarda“, kazao je Karadžić.

Istakao je dobru saradnju sa institucijama i nevladinom sektorom koja je omogućila realizaciju zajedničkih programa i aktivnosti i zahvalio se svima koji su proteklih godina bili uz njih i podržavali ih u nastojanjima da očuvaju i unaprijede stanje životne sredine.

"Naša vizija je i dalje Crna Gora-ekološka država i želimo da ljepotu koju nam je priroda poklonila sačuvamo i za buduće generacije“, poručio je Karadžić.

Galerija

Bonus video: