Ko to otvara pisma iz daljine?

Iz Pošte nijesu odgovorili na pitanja “Vijesti” da li je koverta otvorena u njihovoj kompaniji, i ako jeste zbog čega je to urađeno, kao i da li se sve pošiljke otvaraju prije dostavljanja
147 pregleda 17 komentar(a)
čestitka, Foto: Privatna arhiva
čestitka, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 16.01.2015. 20:03h

Novogodišnja čestitka poslata iz Švajcarske porodici u Danilovgradu uručena je skroz raskupusana i zalijepljena selotejpom.

Zbog toga će u Pošti pokrenuti internu istragu, kako bi se utvrdilo da li je neko od njihovih službenika odgovoran za to.

Danilovgrađani koji su primili pohabano pismo ispričali su “Vijestima” da ih je prije par dana, ispred vrata od stana, dočekala koverta.

Iako je u njoj bila novogodišnja čestitka, koja je trebalo da obraduje djecu pošiljaoca, porodica se neprijatno iznenadila.

“Čini mi se da malo toga može da me ostavi bez riječi, ali je definitivno da me ovakav prostakluk i glupost uvijek ostave bez riječi. Prosto mi vrijeđa inteligenciju način na koji je primitivac želio da 'zakamuflira' radoznalost”, kazala je “Vijestima” Danilovgrađanka koja je je primila pošiljku.

Ona je pojasnila da su pozvali člana porodice koji je u inostranstvu i pitali ga u kakvom je stanju bilo pismo kada ga je on poslao, ali da je on rekao da nije bilo pohabano.

“Rekao je da je pismo poslao kao i obično, normalno zalijepljeno, bez ikakvih intervencija”, kazala je sagovornica “Vijesti”.

Iz Pošte nijesu odgovorili na pitanja “Vijesti” da li je koverta otvorena u njihovoj kompaniji, i ako jeste zbog čega je to urađeno, kao i da li se sve pošiljke otvaraju prije dostavljanja.

Portparolka Pošte Vesna Goljević-Novović najavila je da će se time baviti interna kontrola.

Na sajtu piše da su pouzdani

Na sajtu Pošte, u dijelu u kom je predstavljena riječ direktora piše da su “kvalitet i pouzdanost” njihov moto.

"Budite uvjereni da ćemo svaku Vašu pošiljku proslijediti na naznačenu adresu sa istom pažnjom, pouzdanošću i brzinom kako to, uostalom, i priliči ozbiljnom poštanskom sistemu kakav je Pošta Crne Gore", piše na sajtu.

Bonus video: