Pogledajte kuda će prolaziti biciklističke staze u Podgorici

Predsjednik Udruženja Biciklo.me Blažo Crvenicakazao je da bicikliste raduju noviteti i da bi bili zadovoljni i solidnom stazom na trotoaru koja neće ugrožavati bezbjednost učesnika u saobraćaju
881 pregleda 12 komentar(a)
biciklističke staze, Foto: Glavni grad
biciklističke staze, Foto: Glavni grad
Ažurirano: 16.01.2015. 16:41h

Agencija za izgradnju i razvoj uputila je zahtjev Sekretarijatu za planiranje i uređenje prostora za izdavanje tehničko-urbanističkih uslova za biciklističke staze u Podgorici.

U zahtjevu piše da su urbanističko-tehnički uslovi potrebni za rekonstrukciju i adaptaciju gradskih saobraćajnica u cilju uređenja biciklističkih staza i traka na pet koridora.

Prema dokumentu, biciklističke staze i trake trebalo bi da budu na potezu od raskrsnice Ulice 27. marta i kralja Nikole do brda Gorica, od Željezničke stanice ulicama Mitra Bakića i Save Kovačevića, preko Union bridža, Bulevarom revolucije, Cetinjskim putem do kružne raskrsnice kod Delta sitija, uključujući i krak Ulice Ivana Milutinovića i Jovana Tomaševića do Ulice serdara Jola Piletića.

Treća staza vodila bi od raskrsnice Bulevara Mihaila Lalića i Ulice Vlada Ćetkovića, bulevarima Mihaila Lalića i Svetog Petra Cetinjskog do Kraljevog parka.

Takođe, predviđeno je da se staze i trake prave od raskrsnice Ulice 27. marta do Krivog mosta, Ulicom dr Ljubomira Rašovića, Bulevarom Džordža Vašingtona do Bulevara revolucije, zatim i od brda Gorica, Ulicom Ivana Crnojevića, preko mosta Milenijum, ulicama 13. jula i Moskovskom do Bulevara revolucije.

Predsjednik Udruženja Biciklo.me Blažo Crvenicakazao je da bicikliste raduju noviteti i da bi bili zadovoljni i solidnom stazom na trotoaru koja neće ugrožavati bezbjednost učesnika u saobraćaju.

Bonus video: